Άδεια εγκυμοσύνης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Μια εύλογη απορία

Άδεια εγκυμοσύνης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Μια μεγάλη αδικία

Μια απορία που έχουμε διατυπώσει πολλές από εμάς τις εργαζόμενες μητέρες διατυπώνει και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σε μια νέα σειρά από Insta stories που δημοσίευσε. Ο ηθοποιός επισημαίνει το χάσμα στην άδεια εγκυμοσύνης ανάμεσα στο δημόσιο τομέα και τον ιδιωτικό και διερωτάται γιατί υπάρχει. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός γράφει: «Ελληνικός κρατικός ρατσισμός στις μητέρες. Άδεια εγκυμοσύνης στο δημόσιο, 1 χρόνος. Στον ιδιωτικό τομέα, 17 εβδομάδες! Γιατί; Υπάρχει κάποια διαφορά που δεν καταλαβαίνω;».

«Ελληνικός κρατικός ρατσισμός στις μητέρες. Άδεια εγκυμοσύνης στο δημόσιο, 1 χρόνος. Στον ιδιωτικό τομέα, 17 εβδομάδες! Γιατί; Υπάρχει κάποια διαφορά που δεν καταλαβαίνω;».
Στην πράξη, οι εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα αναγκάζονται να αποχωριστούν το νεογέννητο μωρό τους το αργότερο στον τέταρτο μήνα της ζωής του για να επιστρέψουν στη δουλειά, κι αυτό με την προϋπόθεση να πάρουν σχεδόν όλη την άδεια μητρότητας μετά τη γέννα, και όχι τη μισή πριν από τον τοκετό και την άλλη μισή μετά όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο Πυρπασόπουλος στο ερώτημά του έκανε tag τους ηγέτες των μεγαλύτερων πολιτικών παρατάξεων στην Ελλάδα, αλλά και εφημερίδες. Σε πρόσφατη συνέντευξη που είχε δώσει στο Marie Claire, όταν η Αναστασία Καμβύση τον είχε ρωτήσει: «Κάτι που ίσως μας επαναπροσδιορίζει συνέχεια είναι οι σχέσεις μας. Δηλώνεις πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Κάτι μου λέει ότι είσαι έτοιμος να κάνεις οικογένεια», εκείνος απάντησε, γελώντας: «Συγκατοικούμε τρία χρόνια. Είμαστε κοντά».

Δείτε τα νέα Insta stories του

220127124244 pirpassopoulos story1 220127124304 pirpassopoulos story2

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ