Υεμένη: Βομβιστική επίθεση με 5 νεκρούς στην Αντεν -Λίγο μετά την άφιξη της νέας κυβέρνησης από τη Σαουδική Αραβία

Εκρήξεις συντάραξαν το αεροδρόμιο της Υεμένης στην πόλη Άντεν λίγο αφότου το αεροπλάνο που μετέφερε τα μέλη της νέας κυβέρνηση κατέφθασε από την Σαουδική Αραβία.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Ο πρωθυπουργός Μαέεν Αμπντουμαλίκ Σαέντ και τα μέλη της κυβέρνησης διέφυγαν αβλαβείς και μεταφέρθηκαν στο προεδρικό μέγαρο. Ο υπουργός επικοινωνίας σημείωσε πως οι εκρήξεις αποτελούν έργο «δειλής τρομοκρατικής επίθεσης» από αντάρτες των Χούθι.

Νεκροί και τραυματίες στο αεροδρόμιο της Υεμένης
Νεκροί και τραυματίες στο αεροδρόμιο της Υεμένης/ Φωτογραφία: AP Photos

Τι πρεσβεύει η νέα κυβέρνηση της Υεμένης

Η κυβέρνηση της Σαέντ συστήθηκε σε μια προσπάθεια να λειάνει τις εχθροπραξίες μεταξύ των δυνάμεων που πρόκεινται στον πρόεδρο της Υεμένη, Αμπντραμπούχ Μανσούρ Χαντί και τους αυτονομιστές του Νοτίου Μεταβατικού Συμβουλίου.

Η νέα κυβέρνηση φέρεται να συμβάλλει στον πόλεμο ενάντια στους αντάρτες του κινήματος των Χούθι που ελέγχει την πρωτεύουσα Σαναά και μεγάλο τμήμα της βορειοδυτικής Υεμένης.

Εικόνα μετά την έκρηξη στο αεροδρόμιο στην Υεμένη
Εικόνα μετά την έκρηξη στο αεροδρόμιο στην Υεμένη / Φωτογραφία: AP Photos

Η φρίκη του εμφυλίου στην Υεμένη

Ο εμφύλιος σπαραγμός στην Υεμένη ξεκίνησε το 2015 όταν ένας συνασπισμός στρατιωτικών δυνάμεων από τη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επιχείριση προκειμένου να καταστείλει τους αντάρτες και να επαναφέρει στην εξουσία τον πρόεδρο Χαντί.

Ο εμφύλιος καταμετρά περισσότερους από 100.000 νεκρούς, ενώ είχε ως αποτέλεσμα μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο, με εκατομμύρια ανθρώπους στα όρια της πείνας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ