Βρετανία: Τρίτη δόση εμβολίου σε όλους άνω των 50 το φθινόπωρο

Οι Βρετανοί ειδικοί θεωρούν ότι ένα νέο lockdown θα είναι αχρείαστο για την χώρα, καθώς η απειλή της πανδημίας του κορονοϊού θα έχει εξαλειφθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ενθαρρυντικές είναι οι νέες δηλώσεις των ειδικών εν όψει της τρίτης δόσης του εμβολίου για όλους τους πολίτες άνω των 50 στην Βρετανία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η χώρα βρίσκεται σε μια «σταθερή πορεία προς το τέλος της πανδημίας» χάρη στον μεγάλο αριθμό των εμβολιασμένων πολιτών.

Ο καθηγητής Neil Ferguson, που είχε προειδοποιήσει την βρετανική κυβέρνηση ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα πέθαιναν εάν η χώρα δεν έμπαινε σε καθολικό lockdown τον Μάρτιο του 2020, χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέο lockdown ως «απίθανο».

«Υπάρχει μια πιθανότητα να χρειαστούν εκ νέου μέτρα, σε περίπτωση που εμφανιστεί μια νέα, ανθεκτική στα εμβόλια μετάλλαξη, ωστόσο δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί», είπε ο ίδιος στο BBC.

Με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για ανάγκη νέου lockdown, μια τρίτη δόση του εμβολίου πρόκειται να γίνει διαθέσιμη για όλους τους Βρετανούς πολίτες άνω των 50 ετών, καθώς και τις ευπαθείς ομάδες, το επόμενο φθινόπωρο.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές δοκιμές δυο διαφορετικών επιλογών σχετικά με την επερχόμενη τρίτη δόση του εμβολίου, υπό την επίβλεψη του Κρις Γουίτι, του αρχίατρου της Αγγλίας.

Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει την χρήση εμβολίων που έχουν ήδη χορηγηθεί, όπως είναι αυτά της Pfizer, Moderna ή AstraZeneca.

Η δεύτερη επιλογή κάνει λόγο για την χορήγηση ενός νέου, ειδικά σχεδιασμένου και τροποποιημένου εμβολίου για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των νέων μεταλλάξεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χτες από την βρετανική κυβέρνηση, περισσότερα από 34,6 εκατομμύρια άτομα στη χώρα, πάνω από τους μισούς κατοίκους της Βρετανίας δηλαδή, έχουν λάβει μια πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ