Βρετανία – ταξίδια: Θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα στους πολίτες

Βρετανία – ταξίδια: Το “πράσινο φως” για διακοπές που δεν έρχεται

Η επιθυμία των πολιτών της Βρετανίας να φύγουν για διακοπές είναι κατανοητή από όλους, αλλά η κυβέρνηση ανησυχεί για τους κινδύνους, δήλωσε σήμερα ένας υπουργός ενόψει μιας ανακοίνωσης για το αν θα επεκταθεί ένας περιορισμένος κατάλογος από ταξιδιωτικούς προορισμούς που δεν απαιτούν καραντίνα. Ο θυμός επεκτείνεται για τους αυστηρούς περιορισμούς που αφορούν τα ταξίδια στο εξωτερικό: πιλότοι, πληρώματα αεροσκαφών, ταξιδιωτικοί πράκτορες και άλλοι εργαζόμενοι από την βιομηχανία του τουρισμού διαδήλωσαν χθες, Τετάρτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να επιτρέψει τα ταξίδια χωρίς καραντίνα σε περισσότερους περιορισμούς. Οι βρετανοί πολίτες ουσιαστικά αποθαρρύνονται από το να ταξιδέψουν στις περισσότερες χώρες -περιλαμβανομένων εκείνων της ΕΕ- καθώς η καραντίνα και τα απαιτούμενα τεστ είναι πολύπλοκα και ακριβά.

«Προσωπικά, θέλω να επιστρέψουμε στο σημείο που θα μπορούμε να στηρίξουμε τα ταξίδια στο εξωτερικό για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα δρακόντεια μέτρα που χρειάστηκε να επιβάλουμε φέτος», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις στο Sky News ερωτηθείς αν οι Βρετανοί θα μπορέσουν να απολαύσουν διακοπές στα ισπανικά νησιά αυτό το καλοκαίρι, εν μέσω της φημολογίας ότι πιθανόν να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που ισχύουν για τα ταξίδια στην Ίμπιζα και στην Μαγιόρκα. «Αλλά είναι δύσκολο, είμαστε επιφυλακτικοί», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης νέων παραλλαγών του κοροναϊού σε άλλες χώρες, οι οποίες είναι πιο ανθεκτικές στους εμβολιασμούς.

photo 1534883633148 4a95d76249b3

Προσεχώς νέες ανακοινώσεις

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα αν θα προστεθούν νέοι προορισμοί στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας, δηλαδή στις χώρες που δεν απαιτούν καραντίνα. Προειδοποίησε ακόμη, ότι δεν προβλέπεται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές , ενώ η Μάλτα και το πορτογαλικό νησί Μαδέρα έχουν αναφερθεί ως πιθανές προσθήκες στον κατάλογο και η British Airways, η easyJet και η TUI (η αγγλογερμανική εταιρεία ταξιδιών και τουρισμού που εδρεύει στο Ανόβερο της Γερμανίας) έχουν δηλώσει έτοιμες να πραγματοποιήσουν ταξίδια, αν προστεθούν νέοι προορισμοί.

photo 1553619948 505cc1cdc320

Μόνο 11 «πράσινοι» προορισμοί

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 11 «πράσινοι» προορισμοί, όπου οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες κατά την επιστροφή τους παρά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Αυτοί οι κανόνες έχουν εμποδίσει την ανάκαμψη για τις αεροπορικές εταιρείες και τις εταιρείες ταξιδιών, οι οποίες έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα μετά σχεδόν 1,5 χρόνο περιορισμών λόγω της COVID-19. Ένα ευρύτερο εκ νέου άνοιγμα των ταξιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση καθώς οι ευρωπαϊκοί προορισμοί πιθανόν να ξεκινήσουν να περιορίζουν την είσοδο.

Χθες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε ότι θα ήθελε οι ευρωπαϊκές χώρες να ζητούν από τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία να μπαίνουν σε καραντίνα, όπως συμβαίνει στη Γερμανία, επικαλούμενη την παρουσία της πιο μεταδοτικής παραλλαγής του κοροναϊού, της Δέλτα. Βρετανοί υπουργοί έχουν δηλώσει ότι σκέφτονται να άρουν τις απαιτήσεις για καραντίνα για τους εμβολιασμένους και περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στις 28 Ιουνίου όταν θα επανεξεταστεί το σύστημα με τις λίστες.

photo 1601552524561 ab2135a3d537

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ