Βρετανία: Συναγερμός για νέα μετάλλαξη την ώρα που η Δέλτα «κυριαρχεί»

Η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί τώρα το 99% όλων των περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την B.1.621 να αποτελεί τον νέο πονοκέφαλο.

Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

Το νέο στέλεχος βρίσκεται υπό διερεύνηση, καθώς οι περιπτώσεις της παραλλαγής Δέλτα έχουν αυξηθεί κατά… 33.716 σε μια εβδομάδα.

Οι ειδικοί στη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας (PHE), αναλύουν τώρα την B.1.621, ενώ έχουν επιβεβαιώσει 16 περιπτώσεις της μετάλλαξης. Τα κρούσματα καθώς και οι επαφές τους, ελέγχθηκαν από τους αρμόδιους της υγείας

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για το αν το στέλεχος αυτό προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια από της covid-19 ή καθιστά τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά.

Σημειώνεται, ότι η μετάλλαξη εντοπίστηκε επίσης στην Κολομβία (325), στις ΗΠΑ (264), στην Ισπανία (196), καθώς και σε άλλες χώρες.

«Κυρίαρχη» η Δέλτα

Η PHE, ανέφερε επίσης ότι οι περιπτώσεις της ινδικής μετάλλαξης (Δέλτα) έχουν αυξηθεί κατά 33.716 από την προηγούμενη εβδομάδα, σε 286.765 συνολικά.

Η παραλλαγή αποτελεί τώρα το 99% όλων των περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και η PHE προέτρεψε τους Βρετανούς να συνεχίσουν να εμβολιάζονται.

Πηγή: The Sun

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ