Βρετανία: Χωρίς τέλος η επιδείνωση της πανδημίας -39.237 κρούσματα και 744 νέοι θάνατοι

Οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία ανακοίνωσαν ρεκόρ 39.237 νέων ημερήσιων κρουσμάτων και 744 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό που καταγράφηκαν εντός διαστήματος 28 ημερών από το θετικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ.

Χθες, η Βρετανία ανακοίνωσε 36.804 ημερήσια κρούσματα της COVID-19 και 691 θανάτους, ενώ ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε την επέκταση της καραντίνας και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας.

Δεύτερη μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Βρετανία

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία επικρατεί στη Βρετανία, καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, εντοπίστηκε και δεύτερη μετάλλαξη του κορωνοϊού. «Αυτά είναι νέα που κανείς δεν θέλει να μεταφέρει», δήλωσε ο Ματ Χάνκοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε δεύτερη μετάλλαξη κορωνοϊού σε δύο υποθέσεις μέχρι στιγμής. Οπως είπε, πρόκειται για επαφές κρουσμάτων που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

Με περισσότερους από 68.000 νεκρούς από την πανδημία, η Βρετανία είναι μια από τις σκληρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη. Η γηραιά ήπειρος είναι άλλωστε η πρώτη περιοχή του πλανήτη που ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο θανάτους από τον κορωνοϊό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ