Βούτσιτς: Η Σερβία βλέπει την Τουρκία ως σημαντικό εταίρο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια

Ο Βούτσιτς υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μουσταφά Σεντόπ, ο οποίος έφτασε στο Βελιγράδι για να συμμετάσχει στην 60ή Γενική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC), όπου η εκ περιτροπής προεδρία της Συνέλευσης παραδόθηκε στην Τουρκία.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συνάντησή του με τον Σεντόπ, ο Βούτσιτς έγραψε: «είναι μεγάλη μου τιμή να συναντώ και πάλι τον αξιότιμο καλεσμένο μας, τον πρόεδρο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ. Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, μετέφερα τους χαιρετισμούς μου στον αγαπητό μου φίλο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Βούτσιτς δήλωσε επίσης ότι ο Σέντοπ αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και ότι συζήτησαν την οικονομική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια, τις τουρκικές επενδύσεις στη χώρα του και περιφερειακά ζητήματα.

Ο Σέρβος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην περιοχή γράφοντας ότι «η Σερβία βλέπει την Τουρκία ως σημαντικό εταίρο που διατηρεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, συμβάλλει στη συνολική ασφάλεια των πολιτών όχι μόνο στη Σερβία αλλά και σε όλες τις χώρες της περιοχής και παρέχει υποστήριξη στην υλοποίηση έργων στον τομέα των υποδομών και της ενέργειας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ