Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ζήτησε από τη Δύση και άλλα όπλα – «Μαζεύουν σκόνη εκεί που είναι»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε και άλλα όπλα από τη Δύσης τονίζοντας χαρακτηριστικά, το Σάββατο (26/03), πως «μαζεύουν σκόνη εκεί που είναι».

Συγκεκριμένα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: «Η Ουκρανία είναι ενωμένη στο πλαίσιο της επιθυμίας της να ζήσει ελεύθερα, να ζήσει ανεξάρτητα και για χάρη των δικών της ονείρων, όχι των αρρωστημένων φαντασιώσεων των άλλων».

Ακόμα, ο Ουκρανός Πρόεδρος, που θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων είτε την Τετάρτη (30/03) είτε την Πέμπτη (31/03), είπε πως το Κίεβο χρειάζεται τανκς, μαχητικά αεροσκάφη και οπλικά συστήματα κατά πλοίων. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε: «Αυτά τα έχουν οι εταίροι μας και απλά μαζεύουν σκόνη εκεί που είναι. Όλα αυτά είναι όχι μόνο για την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά για την ελευθερία όλης της Ευρώπης».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε πως η Ουκρανία χρειάζεται μόλις το 1% των μαχητικών αεροσκαφών και των αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ και επανέλαβε την πεποίθησή του πως η Ρωσία θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη «αν πέσει» η χώρα του. Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε: «Περιμένουμε επί 31 ημέρες. Ποιος είναι υπεύθυνος για την ευρωατλαντική κοινότητα; Είναι πραγματικά ακόμα η Μόσχα λόγω εκφοβισμού;».

https://www.facebook.com/zelenskiy.official/videos/1357088168099455/

Εντούτοις, το ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζει το αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, με το σκεπτικό ότι θα προκαλούσε μια γενικευμένη πολεμική σύγκρουση. Ο Ουκρανός Πρόεδρος, το Σάββατο (26/03), εξέφρασε την απογοήτευσή του στον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα, σχετικά με το ότι ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη στην Ανατολική Ευρώπη δεν είχαν σταλεί στο Κίεβο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικανοί είχαν πει «όχι» σε πολωνκή πρόταση για αποστολή αεροσκαφών MiG-29 σε βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ