Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έχουν σκοτωθεί πάνω από 16.000 Ρώσοι στρατιώτες

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα το Σάββατο (26/03) και υποστήριξε ότι περισσότεροι από 16.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο πεδίο της μάχης.

Ακόμα, ο ίδιος υπογράμμισε πως η σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών είναι ένα μήνυμα στη Ρωσία ότι πρέπει να διαπραγμευτούμε και πρόσθεσε ότι «όλοι θα δουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στη Μαριούπολη».

https://www.facebook.com/zelenskiy.official/videos/1111065443003109/

Για περίπου 1.300 νεκρούς στρατιώτες της κάνει λόγο η Ρωσία

Από την πλευρά της, η Ρωσια παραδέχθηκε τον θάνατο 1.351 στρατιωτών της στο πλαίσιο της «στρατιωτικής επιχείρησης», όπως ονομάζει η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάλιστα, το Κρεμλίνο δεν δίστασε να κατηγορήσει εκ νέου τις χώρες της Δύσης, επισημαίνοντας ότι διαπράττουν «σφάλμα», προμηθεύοντας με όπλα το Κίεβο.

Επίσης, ο υπαρχηγός του επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, Σεργκέι Ρουντσκόι, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου: «Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 1.351 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και 3.852 έχουν τραυματιστεί. […] Αυτό παρατείνει τη σύρραξη, αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων και δεν θα επηρεάσει καθόλου το αποτέλεσμα της επιχείρηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρωσία «θα απαντήσει ανάλογα», εάν το ΝΑΤΟ εφαρμόσει μια ζώνη εναέριου αποκλεισμού πάνω από την Ουκρανία, κάτι που το Κίεβο ζητά αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ