Βίκτορ Μεντβεντσούκ: Ο φίλος του Πούτιν μεταξύ των αιχμαλώτων που απελευθέρωσε η Ουκρανία

Φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ολιγάρχης, πολιτικός και δικηγόρος, ένας εκ των αιχμαλώτων που απελευθέρωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ στην Ουκρανία θεωρείται σύμμαχος του Ρώσου προέδρου, τον οποίο έχει αναφέρει ως «προσωπικό φίλο», ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος έχει βαφτίσει και την κόρη του, Ντάρινα.

«Πιστεύω ότι αν ο Πούτιν είχε την επιλογή, αυτός θα ήταν η επιλογή του. Και είναι πολύ πιθανόν ότι ο Πούτιν θα διαλέξει ηγέτη για την Ουκρανία…» είχε πει στο Newsweek ο Τζάρο Μπιλοτσέρκοβιτς, ειδικός για την Ουκρανία και τη Ρωσία στο Πανεπιστήμιο του Dayton.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την ανταλλαγή 215 στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών που ηγήθηκαν στην υπεράσπιση της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, μάχη που αποτελεί για το Κίεβο σύμβολο της αντίστασης στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.

Η Ρωσία από την πλευρά της εξασφάλισε συνολικά την απελευθέρωση 55 κρατουμένων. Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ αντιμετώπιζε την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, όπως ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ