Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς θα γιορτάσει η Βρετανία την πρωτοφανή «πλατινένια» επέτειο

Από γενέθλιες παρελάσεις με χιλιάδες στρατιώτες και άλογα, μέχρι και έναν διαγωνισμό για την καλύτερη πουτίγκα, αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους η Βρετανία θα γιορτάσει την πλατινένια επέτειο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε λιγότερο από έναν μήνα, η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει το «Πλατινένιο Ιωβηλαίο», καθώς θα έχουν περάσει 70 χρόνια από την ημέρα της στέψης της.

Πρόκειται για μια επέτειο άνευ προηγουμένου, με την Ελισάβετ Β’ να είναι η μακροβιότερη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και η τέταρτη μακροβιότερη μονάρχης ολόκληρου του πλανήτη, με το ρεκόρ να έχει κατακτήσει Λουδοβίκος ΙΔ’ της Γαλλίας, ο οποίος βρέθηκε στο θρόνο για 72 έτη και 110 ημέρες, μέχρι τον θάνατό του.

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση, τα Ανάκτορα του Μπάγκιγχαμ αποκάλυψαν τους τρόπους με τους οποίος πρόκειται να τιμηθεί η 70η επέτειος της 95χρονης Ελισάβετ στο θρόνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Δείτε μερικούς από τους εορτασμούς που έχουν ανακοινωθεί:

Υπερθέαμα με 500 άλογα

Ένα σόου διάρκειας 90 λεπτών με περισσότερα από 500 άλογα και 1.000 καλλιτέχνες έχει προγραμματιστεί για τον μήνα Μάιο, με σκοπό να «ταξιδέψει το κοινό στην ιστορία, από την εποχή της Ελισάβετ Α’ μέχρι και σήμερα», αναφέρει το παλάτι.

Εθνική Αργία τον Ιούνιο

Για να τιμήσει την σημαντική αυτή επέτειο, η Βρετανία πρόκειται να κηρύξει δύο μέρες ως Εθνικές Αργίες μέσα στο μήνα Ιούνιο, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να προετοιμαστούν και να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.

Παρέλαση για τα γενέθλια της Ελισάβετ

Στις 2 Ιουνίου, πρόκειται να λάβει χώρα η ετήσια παρέλαση για τα 96α γενέθλια της βασίλισσας, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από 1.200 αξιωματούχοι και στρατιώτες, ενώ εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα προς πώληση για το κοινό.

Την ίδια μέρα, περισσότερες από 1.500 πόλεις και χωριά σε ολόκληρη την επικράτεια θα ανάψουν τους φάρους τους ως φόρο τιμής για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Πάρτι με διασημότητες στο παλάτι

Μια ζωντανή συναυλία, που χαρακτηρίστηκε ως «Πλατινένιο Πάρτι στο Παλάτι», θα γίνει στις 4 Ιουνίου, όπου και πρόκειται να εμφανιστούν «οι μεγαλύτεροι αστέρες του πλανήτη», σύμφωνα με την κυβέρνηση. Και πάλι, χιλιάδες κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν την ευκαιρία να παραστούν στους εορτασμούς, αφού θα είναι διαθέσιμα χιλιάδες εισιτήρια.

Μια θάλασσα από μεταξωτές σημαίες

Για τις 5 Ιουνίου έχουν οργανωθεί περισσότερα από 200.000 εκδηλώσεις σε Βρετανία, Ουαλία, Σκωτία και Ιρλανδία, στις οποίες θα συμμετέχουν μουσικοί, χορευτές, στρατιωτικοί, καλλιτέχνες του δρόμου – ακόμα και ακροβάτες τσίρκων!

Την ίδια μέρα θα λάβει χώρα το «Ποτάμι της Ελπίδας», κατά το οποίο 200 μεταξωτές σημαίες θα κυματίσουν στο δρόμο που οδηγεί προς το παλάτι.

Διαγωνισμός για την «Πλατινένια Πουτίγκα»

Λάτρεις της ζαχαροπλαστικής από 8 ετών και πάνω, θα μπορέσουν να υποβάλλουν στο παλάτι μια συνταγή πουτίγκας, αφιερωμένη στην βασίλισσα.

Οι πέντε φιναλίστ θα ετοιμάσουν τις πουτίγκες τους μπροστά σε μια ομάδα διάσημων κριτών και η νικητήρια συνταγή θα έχει την τιμή να σερβιριστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ