Τζορτζ Φλόιντ: Αστυνομικοί κυκλοφόρησαν φωτογραφία του θύματος με την φράση «μου κόβεις την ανάσα» για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ στην υπόθεση του θανάτου του, εξέδωσε μια ανακοίνωση μετά τις πληροφορίες ότι αστυνομικοί στο Λος Άντζελες κυκλοφόρησαν μια φωτογραφία του θύματος με τη φράση «Μου κόβεις την ανάσα», με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο 46χρονος Αφροαμερικανός, παρακαλούσε για τη ζωή του και επαναλάμβανε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει ενώ ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν είχε γονατίσει στον λαιμό του. Ο θάνατος του Φλόιντ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων εναντίον της αστυνομικής βίας, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες παραδέχτηκε το Σαββατοκύριακο ότι ερευνά την καταγγελία ενός εργαζομένου για τη φωτογραφία του Φλόιντ, όμως δεν έχει εντοπίσει αναρτήσεις.

Η φωτογραφία με τη λεζάντα «Μου κόβεις την ανάσα» κυκλοφόρησε μεταξύ των αστυνομικών, επιβεβαίωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μισέλ Μουρ στην εφημερίδα Los Angeles Times. Ο αστυνομικός που έκανε την καταγγελία θα δώσει κατάθεση σήμερα και η υπηρεσία του θέλει να καθορίσει πώς έφτασε η εικόνα αυτή στον χώρο εργασίας. «Θα αντιμετωπίσουν την οργή μου» αν επιβεβαιωθεί ότι κυκλοφορούσαν μεταξύ τους τη φωτογραφία, πρόσθεσε.

Δικηγόρος οικογένειας Φλόιντ: Να καταλογιστούν ευθύνες

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ κάλεσε την αστυνομία να ζητήσει συγγνώμη και να καταλογιστούν ευθύνες στους υπεύθυνους. «Η οικογένεια Φλόιντ είναι, απολύτως δικαιολογημένα, εξοργισμένη. Δεν πρόκειται απλώς για μια προσβολή, πάνω στην πληγή τους – είναι μια πληγή πάνω στον θάνατο. Το είδος της αναισθησίας και της σκληρότητας που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος στην ψυχή του για να κάνει κάτι τέτοιο είναι πέραν κάθε κατανόησης. Και είναι ενδεικτικό ενός πολύ ευρύτερου προβλήματος στην κουλτούρα του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες», τόνισε.

Η δίκη του Σόβιν πρόκειται να ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου. Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Σόβιν θα δικαστούν τον Αύγουστο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ