Τζον ΜακΆφι: Το tweet για την αυτοκτονία Επστάιν και οι θεωρίες συνωμοσίας

Νερό στο μύλο των συνωμοσιολόγων ρίχνουν παλαιότερα tweets του ΜακΆφι σχετικά με τον θάνατό του.

Νεκρός στο κελί του, σε φυλακή της Καταλονίας βρέθηκε χθες Τετάρτη ο αμερικανός μεγιστάνας, Τζον ΜακΆφι, δημιουργός του ομώνυμου antivirus, με τις Αρχές να αποδίσουν το θάνατό του 75χρονου σε αυτοκτονία.

Ωστόσο, παλαιότερα αμφιλεγόμενα tweets του μέσα από την φυλακή δεν άργησαν να πυροδοτήσουν στα social media θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατό, ώρες μάλιστα μετά την έγκριση έκδοσής του στις ΗΠΑ όπου ήταν κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα ο ΜακΆφι έγραφε ένα χρόνο πριν με αφρομή την αυτοκτονία του Τζέφρι Επστάιν που ήταν κατηγορούμενος για βιασμό πως ο ίδιος βρισκόταν σε μια παρόμοια κατάσταση δεν θα το έχει κάνει ο ίδιος.

mcafeetweet

Βέβαια η παραπάνω δεν είναι η μόνη αμφιλεγόμενη ανάρτηση του ΜακΆφι που το ίδιο διάστημα έγραφε «η φυλακή δεν είναι χειρότερη από το να ζεις στο σπίτι της πεθεράς σου με μια υπερβολική σύζυγο και δέκα παιδιά».

Μια εβδομάδα αργότερα έγραφε «κανόνας φυλακής #3 Ποτέ μην καρφώνεις στους φρουρούς κάποια παράβαση».

Σε ποστ του τον Ιανουάριο έθετε ερωτήματα για την μεταχείρισή του. «Αν μπορούσα να επιλέξω ένα μέρος για να είμαι, η φυλακή δεν θα ήταν στην κορυφή της λίστας μου»,έγραψε . «Εάν οι νομοθέτες έπρεπε να περάσουν μια μέρα στη φυλακή προτού τους επιτραπεί να επιβάλουν νόμους, οι κυρώσεις για μη βίαια εγκλήματα θα ήταν δραστικά λιγότερο σοβαρές» συμπλήρωνε.

Υπενθιμίζεται ότι ο Τζον ΜακΆφι είχε συλληφθεί στις 06/10/2020 σε αεροδρόμιο της Ισπανίας, την επομένη της δημοσίευσης από Αμερικανό εισαγγελέα κατηγορητηρίου σε βάρος του, σύμφωνα με το οποίο είχε παραλείψει να δηλώσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από την προώθηση κρυπτονομισμάτων, συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνέδρια και πώληση δικαιωμάτων για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την αμερικανική Δικαιοσύνη, ο φέρεται επίσης να έκρυψε περιουσιακά στοιχεία, συγκεκριμένα ακίνητα, ένα κότερο και ένα αυτοκίνητο, γράφοντάς τα σε ονόματα άλλων προσώπων.

Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol και ζήτησαν την έκδοσή του.

Πηγή: New York Post

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ