Τζόκοβιτς σύλληψη: Νέο θρίλερ σε εξέλιξη!

Τζόκοβιτς σύλληψη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απέλασής του – Σερβικά ΜΜΕ επικαλούνται δηλώσεις του πατέρα του αθλητή

Σε θρίλερ για γερά νεύρα φαίνεται πως εξελίσσεται το θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο πατέρας του Σέρβου αθλητή μιλώντας στο The Pavlovic Today είπε ότι ο γιος του είναι υπό κράτηση, με τους δικηγόρους του να αποφασίζουν πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ανταποκριτής της The Telegraph, Όλιβερ Μπράουν, έγραψε: «Σημαντική αστυνομική παρουσία στο γραφείο των δικηγόρων του Τζόκοβιτς στο Collins St της Μελβούρνης. Λευκά βαν που κατευθύνονται σε υπόγειο πάρκινγκ. Αναφορές πως η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας κατευθύνεται για να τον συλλάβει. Ο υπουργός Μετανάστευσης έχει στη διάθεσή του 4 ώρες για να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του».

Την είδηση της σύλληψης του Νόβακ Τζόκοβιτς φαίνεται πως επιβεβαιώνει και η διευθύντρια της ανεξάρτητης ιστοσελίδας The Pavlovic, Ksenija Pavlovic McAteer, με ανάρτησή της στο Twitter, όπου αναφέρει ότι ο Τζόκοβιτς συνελήφθη, όπως της ανακοίνωσε ο πατέρας του.

Η επιβεβαίωση της είδησης αναμένεται το επόμενο διάστημα όταν σίγουρα θα υπάρξουν νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, να σημειωθεί ότι όπως προαναφερεθεί, παρότι ο Τζόκοβιτς κέρδισε την έφεση, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας είχε και πάλι το δικαίωμα να τού ακυρώσει τη βίζα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, συγκεκριμένα, έχει προειδοποιήσει προ της σημερινής απόφασης του δικαστηρίου ότι ενδέχεται να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, αν ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου ανέτρεπε την αρχική ακύρωση της βίζας του Νο 1 τενίστα στον κόσμο.

Μάλιστα, ο δικηγόρος που ενεργεί για την κυβέρνηση, Christopher Tan, είχε πει στο δικαστήριο, μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης για τον Τζόκοβιτς, ότι ο υπουργός Μετανάστευσης (που είναι ο Alex Hawke) θα εξετάσει τώρα εάν θα ασκήσει το δικαίωμά του αυτό για εκ νέου ακύρωση της βίζας του Νο 1 τενίστα στον κόσμο.

Σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης, ο Alex Hawke μπορούσε να ισχυριστεί πως υπάρχει λόγος να ακυρωθεί η βίζα του – στην προκειμένη περίπτωση για υποτιθέμενη απειλή για τη δημόσια υγεία επειδή δεν είναι εμβολιασμένος. Επίσης, μπορεί να ισχυριστεί πως είναι προς το δημόσιο συμφέρον η ακύρωση της βίζας του.

%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF %CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82 4036

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ