Τζο Μπάιντεν: Ξανά σε πτώση η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου – Έπεσε στο 43%

Σε συνεχή πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν καθώς ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό Αμερικανών πολιτών δεν φαίνεται να εγκρίνει τα πεπραγμένα του προέδρου.

Οι Αμερικανοί εμφανίζονται να έχουν εξαντληθεί από την πανδημία COVID-19 και τις οικονομικές συνέπειές της. Γεγονός που αποτυπώθηκε στην τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos που διενεργήθηκε σε παναμερικανικό επίπεδο στις 19 και 20 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 43% των Αμερικανών ενηλίκων να εγκρίνουν την απόδοση του Μπάιντεν στην άσκηση των προεδρικών καθηκόντων του.

Ποσοστό 52% την αποδοκίμασε, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό των ερωτηθέντων δεν ήταν σίγουροι για να διατυπώσει κάποια κρίση.

Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν είχε καταγραφεί στο 45%, με το ποσοστό αρνητικής γνώμης να έχει καταγραφεί στο 50%.

Πανδημία και Αφγανιστάν «ροκανίζουν» τον πρόεδρο

Μετά τη διατήρησή της σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, κατά τους πρώτους μήνες άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του Μπάιντεν, η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου άρχισε να μειώνεται στα μέσα Αυγούστου, καθώς οι θάνατοι από την COVID-19 αυξήθηκαν σε όλη την αμερικανική επικράτεια και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση στο Αφγανιστάν κατέρρευσε.

Ανησυχία στους Δημοκρατικούς

Η συνεχιζόμενη μείωση της δημοτικότητας του Μπάιντεν έχει θορυβήσει το Δημοκρατικό Κόμμα, με τις ανησυχίες των Δημοκρατικών να κλιμακώνονται για το ενδεχόμενο απώλειας των οριακών πλειοψηφιών, που έχουν στα νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου, στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τον έλεγχο είτε της Βουλής των Αντιπροσώπων είτε της Γερουσίας, η νομοθετική ατζέντα του προέδρου Μπάιντεν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εκτροχιαστεί.

Σε μία σπάνια συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο Μπάιντεν παραδέχτηκε τον εκνευρισμό των Αμερικανών κατά τη συμπλήρωση του πρώτου έτους άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του. Ωστόσο δεσμεύτηκε να κάνει πρόοδο στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων από την πανδημία μέχρι τον πληθωρισμό, που κατέγραψε υψηλό σχεδόν 40 ετών τον Δεκέμβριο, καθώς η παγκόσμια υγειονομική κρίση προκάλεσε πρόβλημα δυσλειτουργίας στις αλυσίδες εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στα άκρα οι σχέσεις με τη Ρωσία

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποιησε για βαρύ τίμημα τη Ρωσία αν επιτεθεί στην Ουκρανία. Όπως είπε, η παραμικρή ρωσική μονάδα πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας θα θεωρηθεί εισβολή.

«Ήμουν απολύτως σαφής με τον Πρόεδρο Πούτιν. Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση. Εάν οποιαδήποτε συγκεντρωμένη ρωσική μονάδα κινηθεί πέρα ​​από τα ουκρανικά σύνορα, αυτό θα είναι εισβολή», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπαιντεν.

Ο Μπάιντεν είπε ότι μια τέτοια εισβολή θα αντιμετωπιζόταν με μια «σοβαρή και συντονισμένη οικονομική απάντηση», την οποία ο ίδιος «συζήτησε λεπτομερώς με τους συμμάχους των ΗΠΑ και την εξέθεσε πολύ ξεκάθαρα στον Πούτιν».

«Εάν ο Πούτιν κάνει αυτή την επιλογή, η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα», ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ