Τζεν Ψάκη: Η ελληνοαμερικανή που επέλεξε για γραμματέα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου ο Μπάιντεν

Η ομάδα επικοινωνίας του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο θα αποτελείται από γυναίκες.

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, διάλεξε ως διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου την Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, ενώ την θέση της γραμματέας, θα αναλάβει η Τζεν Ψάκη. Η Ψάκη, ελληνικής, ιρλανδέζικης και πολωνικής καταγωγής, θα πάρει το πόστο της Κέιλι ΜακΕνάνι μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος σύμφωνα με τον Guardian, σχεδιάζει επίσης να ορίσει την Νίρα Τάντεν ως διευθύντρια του γραφείου διοίκησης και προϋπολογισμού. Και οι τρεις υπηρέτησαν την κυβέρνηση επί προεδρίας Ομπάμα. Η Μπέντινγκφιλντ διετέλεσε διευθύντρια επικοινωνιών για τον Μπάιντεν ενώ ήταν αντιπρόεδρος, η Ψάκη ήταν διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ η Τάντεν ήταν σύμβουλος στη Γραμματέα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

«Η άμεση και αληθινή επικοινωνία με τον αμερικανικό λαό είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα του Προέδρου και στην ομάδα αυτή θα ανατεθεί η τεράστια ευθύνη της σύνδεσης του αμερικανικού λαού με τον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Αυτές οι καταρτισμένες, έμπειρες επικοινωνιακοί φέρνουν μια διαφορετική προοπτική προοπτικές στο έργο τους και μια κοινή δέσμευση για την οικοδόμηση αυτής της χώρας», ανέφερε ο Μπάιντεν.

Οσον αφορά την θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τύπου, αυτή θα πάει στην Κάριν Τζιν Πιέρ, η οποία ήταν εκπρόσωπος της Καμάλα Χάρις, ενώ η Πίλι Τόμπαρ θα είναι αναπληρώντρια διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ