Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν: Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Τουρκίας

Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έχει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της συνάντησης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογο του όσον αφορά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι «κατανοούμε τις ανησυχίες τους για την ασφάλειά τους, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλειά της».

Τα τουρκικά μέσα σημειώνουν δε ότι στη συνάντηση των δύο αντρών θα τεθεί και το θέμα των S-400, των F-16, της Ανατολικής Μεσογείου, του Κυπριακού, καθώς και οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ο τουρκικός τύπος επισημαίνει δηκτικά ότι η Ελλάδα θα αγοράσει τα μα-χητικά πέμπτης γενιάς F-35 και η Τουρκία συζητά ακόμα για τα F-16.

Νωρίτερα, ο Τσαβούσογλου συζήτησε με τον Γκουτέρες για την Ουκρανία και το Κυπριακό. Όπως έγινε γνωστό ο Γκουτέρες ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της στην πολυμέρεια και τη συνεισφορά της στον ΟΗΕ, ενώ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ανάρτηση του στο Twitter έγραψε ότι «με τον ΓΓ των ΗΕ συζήτησαν ανθρωπιστικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της επισιτιστικής ασφάλειας και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την ειρήνη στην Ουκρανία».

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση και με τον Ιταλό ομόλογο του Λουίτσι ντι Μάιο ο οποίος σε ανάρτηση του έγραψε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η οικονομική και εμπορική συνεργασία Τουρκίας-Ιταλίας.

Περισσότερα σε λίγο

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ