Τουρκικό ΥΠΕΞ: Είναι λυπηρό να συνεχίζουν στην Ελλάδα την παραποίηση της ιστορίας

Έντονα αντέδρασε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις δραστηριότητες και δηλώσεις όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του για την 19η Μαΐου στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η τουρκική πλευρά απορρίπτει κατηγορηματικά «τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με αφορμή την επέτειο των αβάσιμων ‘ποντιακών’ διεκδικήσεων, οι οποίες διαστρεβλώνουν πλήρως την ιστορία».

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς στην ημερήσια διάταξη σε τρίτες χώρες» συνεχίζει η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Είναι σαφές ότι οι προσπάθειες όσων προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νέες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση σημειώνει ότι «αντί να στηρίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που αντιφάσκουν με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπιστώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων, τα οποία διέπραξε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής και της προσπάθειας εισβολής της στην Ανατολία. Ομοίως, θα ήταν σκόπιμο για όσους προβάλλουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμηθούν τα βάναυσα εγκλήματα και τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδίως των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον στη βάση της συνεργασίας αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ