Τουρκικό γεωτρύπανο – επιχειρήσεις: “Οι γεωτρήσεις θα είναι καρποφόρες”

Τουρκικό γεωτρύπανο – επιχειρήσεις: Τι δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας

Το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν ξεκίνησε χθες Τετάρτη την πρώτη του γεώτρηση στο πηγάδι Yorukler-1, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας Ντονμέζ. “Με τον “ιδρώτα” των μηχανικών μας και τις προσευχές του έθνους μας, το πλοίο μας θα είναι τυχερό και η γεώτρησή του θα είναι καρποφόρα”, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να έρθουν γρήγορα τα καλά νέα από τη Μεσόγειο, μετά τις θετικές εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα. Το έβδομης γενιάς γεωτρύπανο, που η τιμή του πλησιάζει τα 200 εκ. δολάρια, θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην περιοχή έως τις 7 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί η παραμονή του θα παραταθεί.

Το συμβολικό όνομα του γεωτρύπανου

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, το νέο αυτό απόκτημα, είναι το σύμβολο του νέου ενεργειακού οράματος της Τουρκίας και το πρώτο βήμα του “ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο πήρε το όνομά του από τον “Αμπντουλχαμίτ Χαν”, έναν σουλτάνο στον οποίον ο Ερντογάν βλέπει συμβολισμούς, ενώ ενδεικτικά η τουρκική ιστορία τον χαρακτηρίζει Πάπα του Ισλάμ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ