Τουρκικά ΜΜΕ: Σοκαριστική συμπεριφορά και σκανδαλώδεις φράσεις από Δένδια

Στο «στόχαστρό» τους έβαλαν τον Νίκο Δένδια τα τουρκικά ΜΜΕ, τον οποίο κατηγορούν για έλλειψη διπλωματικής ευγένειας και συγκλονιστικές κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας.

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιδόθηκαν την Πέμπτη σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να μην αφήνει να πέσει… κάτω οτιδήποτε άκουσε από το στόμα του Τούρκου ομόλογού του.

Οι τουρκικές εφημερίδες, οι ηλεκτρονικές τους εκδόσεις και τα ενημερωτικά sites έβαλαν στο «στόχαστρό» τους τον Νίκο Δένδια και τον κατηγορούν για έλλειψη ευγένειας και συγκλονιστικές κατηγορίες που εκστόμισε εναντίον της χώρας.

Milliyet

Millyet

Η Μilliyet αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η συνέντευξη τύπου, ξεκίνησε σε φιλική ατμόσφαιρα, αλλά άλλαξε κατεύθυνση μετά τις συγκλονιστικές κατηγορίες του Δένδια» και πως «στη συνέχεια ο Τσαβούσογλου απάντησε με σκληρά λόγια».

Η εφημερίδα κάνει αναφορά και στα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζει ότι προχώρησαν σε «προκλητικούς τίτλους».

Hürriyet

Hurriet1

Με τίτλο «Σοκαριστική συμπεριφορά από τον Δένδια» η Hürriyet ενημέρωσε τους αναγνώστες της για τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων Τσαβούσογλου – Δένδια, την Πέμπτη στην Άγκυρα.

Η εφημερίδα χρέωσε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών το μεταξύ τους μπρα ντε φερ, υποστηρίζοντας πως: «Το επιθετικό στυλ του Νίκου Δένδια άλλαξε την ατμόσφαιρα της συνάντησης σε μια στιγμή».

Sabah

sabah

«Ο Τσαβούσογλου απάντησε σαν να έριξε χαστούκι στον Δένδια», είναι ο τίτλος της Sabah και στο σχετικό κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων «Ο Νίκος Δένδιας δεν συμμορφώθηκε με τη διπλωματική ευγένεια. Ο Τσαβούσογλου απάντησε σκληρά μόνο στον Έλληνα ομόλογό του, τον οποίο γνώριζε για πολλά χρόνια, χωρίς να θυσιάσει το διπλωματικό στυλ».

Yeni Safak

Yeni safak

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, αναφέρει «Σκληρή απάντηση Τσαβούσογλου, μίλησε στον Δένδια στη γλώσσα που καταλαβαίνει».

Vatan

vatan

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Vatan, που κάνει λόγο για σκανδαλώδεις φράσεις του Έλληνα υπουργού Νίκου Δένδια.

Anadolu

anadolou

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στάθηκε στο πρώτο μέρος των δηλώσεων του Tούρκου υπουργού Εξωτερικών, σημειώνοντας πως «Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».

Sozcu

sozcu

«Μεγάλη κρίση στη συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια» έγραψε η εφημερίδα Sozcu, προβάλλοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για «απαράδεκτες κατηγορίες» από πλευράς Δένδια.

Cumhuriyet

Cumhuriyet

«Φώναξαν δυνατά» έγραψε η Cumhuriyet αναφερόμενη και στους δύο υπουργούς: «Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Νίκος Δένδιας φώναξαν δυνατά στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου. Υπήρξε ένταση κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ