Τουρκία: «Το καράβι βουλιάζει» γράφουν τα ΜΜΕ ενόψει εκλογών – Ο Κιλιτσντάρογλου 9 μονάδες μπροστά

Η… πόρτα του Μεχμέτ Σιμτσέκ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρόταση να αναλάβει το ξανά το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον ο Τούρκος πρόεδρος επανεκλεγεί, ήρθε να προστεθεί στο ήδη αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η εφημερίδα «Bir Gun», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αναφέρει στον τίτλο της ότι «το καράβι βουλιάζει και ψάχνουμε επιβάτες στην κυβερνητική παράταξη» με αφορμή την αρνητική απάντηση του Μεχμέτ Σιμτσέκ. Η ίδια εφημερίδα σε δημοσκόπηση που φιλοξενεί δίνει 9 μονάδες προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου που συγκεντρώνει το 54,23%, ενώ ο Ερντογάν το 45,77.

«Βολές» δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και από άλλες εφημερίδες, με φόντο την ακρίβεια. Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Korkusuz» παρουσιάζει ότι με μια ώρα εργασίας στην Τουρκία μπορεί κάποιος να αγοράσει 15 αυγά, ενώ στη Γερμανία, με μια ώρα εργασία μπορείς να αγοράσεις 2 λίτρα γάλα, 18 αυγά, 600 γραμμάρια κιμά και ένα κιλό μπανάνες. Το ρεπορτάζ καταλήγει στο συμπέρασμα: «Τέρμα τα ψέματα. Εμείς ζηλεύουμε την Ευρώπη».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ