Τουρκία: Το Δικαστήριο απέρριψε αίτηση για αποφυλάκιση του Ντεμιρτάς

Το Δικαστήριο της Άγκυρας απέρριψε χθες Σάββατο, επικαλούμενο έναν τεχνικό λόγο, την έφεση που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του γνωστού Κούρδου πολιτικού, Σελαχατίν Ντεμιρτάς προκειμένου να επιτύχουν την άμεση αποφυλάκισή του, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό ειδήσεων Anadolu.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ζήτησε η Τουρκία να απελευθερώσει τον Σελαχατίν Ντεμίρτας, τον πρώην συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), αποφαινόμενο ότι η φυλάκισή του παραβιάζει δικαιώματά του.

Το τουρκικό δικαστήριο όμως αποφάσισε χθες ότι ο Ντεμίρτας πρέπει να παραμείνει πίσω από τα σίδερα, διότι δεν υπάρχει επίσημη μετάφραση στα τουρκικά της απόφασης του ΕΔΑΔ, ανέφερε το Ανατολή.

Ο Ντεμίρτας παραμένει προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2016, καθώς τον βαρύνουν διάφορες κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».

Το δικαστήριο της Άγκυρας ανέφερε ότι αναμένει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να του διαβιβάσει επίσημη μετάφραση της απόφασης του ΕΔΑΔ.

Αντίδραση Ερντογάν για την απόφαση του ΕΔΑΔ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου, βλέποντας σε αυτήν μια «πολιτική» και «υποκριτική» παρέμβαση και χαρακτηρίζοντας «τρομοκράτη» τον Ντεμίρτας.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, του οποίου το ΕΔΑΔ είναι ο δικαστικός βραχίονας, οι αποφάσεις αυτού του τελευταία είναι νομικά δεσμευτικές για τη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ