Τουρκία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στα γραφεία της Ακσενέρ

Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του «Καλού Κόμματος» της Μεράλ Ακσενέρ, στην Κωνσταντινούπολη.

Κάνοντας μια δήλωση σχετικά με την επίθεση στα γραφεία του Καλού Κόμματος , ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι ο δράστης συνελήφθη.

«Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος (της Μεράλ Ακσενέρ). Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», γράφει στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Στόχος ένοπλης επιθέσης έγιναν τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη του Καλού Κόμματος (ΙΥΙ) της Μεράλ Ακσενέρ, συμμάχου του Κεμάλ Κιλιτστντάρογλου, υποψηφίου κατά του Ερντoγάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον συλληφθέντα.

Ακσενέρ: «Δεν φοβάμαι Ρετζέπ»

«Η εποχή είναι στη δύναμή σου. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναγωνιστές μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στα γραφεία μας Προεδρία της στην Κωνσταντινούπολη, κύριε Ρετζέπ! Σταμάτα τα «πιστόλια» που εκλαμβάνουν ως καθήκον τους τις απειλές σου. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα εσύ»!

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Καλού Κόμματος, Ιμπραχίμ Οζκάν, ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία από το σημείο που η σφαίρα τρύπησε το τζάμι και καρφώθηκε σε μία καρέκλα του εστιατορίου των γραφείων:

«Τα κεντρικά Γραφεία του Κόμματος ΙΥΙ δέχθηκαν πυρά από άγνωστα άτομα. Οι υπηρεσίες διερεύνησης εγκλημάτων συνεχίζουν τις έρευνες» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη διακαναλική συνέντευξή του ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση κατά της Ακσενέρ.

«Να προσέχετε. Εμένα με λένε Ταγίπ, το επώνυμό μου είναι Ερντογάν. Να προσέχεις τον Ερντογάν, να προσέχεις στο όνομα Ταγίπ. Να μιλάς ανάλογα όταν μιλάς. Μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ