Τουρκία: Η Συμμαχία για την Εργασία και την Ελευθερία που συμμετέχει το HDP δεν κατεβάζει υποψήφιο

Η Συμμαχία Εργασίας και Ελευθερίας ανακοίνωσε ότι δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, αλλά ούτε ανακοίνωσε στήριξη στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον οποίο συναντήθηκε η ηγεσία του HDP τη Δευτέρα.

Το Κόμμα Εργατικού Κινήματος (EHP), το Εργατικό Κόμμα (EMEP), το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), η Ομοσπονδία Σοσιαλιστικών Συνελεύσεων (SMF), το Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας (TİP) και το Κόμμα Κοινωνικής Ελευθερίας (TÖP), συνιστώσες της Συμμαχίας Εργασίας και Ελευθερίας, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην κατεβάσουν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ο συμπρόεδρος του HDP Περβίν Μπουλτάν ανάγνωσε το έγγραφο θέσεων σχετικά με την απόφαση της συμμαχίας να μην κατεβάσει υποψήφιο για την προεδρία.

Στο κείμενο θέσεων αναφέρεται ότι οι οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση του κόμματος ΑΚ τα τελευταία 21 χρόνια έχουν δημιουργήσει καταστροφή σε όλους τους τομείς της ζωής: «Τα πολλαπλά προβλήματα που βιώνουμε, η έλλειψη λύσεων και η σοβαρή ύφεση βαθαίνουν μέρα με τη μέρα. Η κυβέρνηση AKP-MHP έκλεψε το σήμερα της κοινωνίας και απειλεί το αύριο της».

Στο κείμενο θέσεων αναφέρεται ότι η συμμαχία θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της στις προεδρικές εκλογές και προστίθεται: «Η Τουρκία δεν χρειάζεται συγκρούσεις, αλλά ειρήνη με την εφαρμογή της κοινής λογικής, χρειάζεται να παράγει μόνιμες, ρεαλιστικές και περιεκτικές λύσεις στα κοινωνικά και πολιτικά μας προβλήματα. Ένα πρόσωπο που πολώνει την κοινωνία, δημιουργεί εντάσεις, αυξάνει την αναταραχή δημιουργώντας εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς και αγνοεί τα αιτήματα και τις προσδοκίες εκατομμυρίων πολιτών δεν θα έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ