Τουρκία: Δεν αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Ιντζέ μετά την συνάντηση με τον Κιλιτσντάρογλου

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Μουχαρέμ Ιντζέ που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος της Πατρίδας, δεν απέφερε αποτελέσματα καθώς ο Ιντζέ στις δηλώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων τόνισε ότι δεν θα αποχωρήσει από την διεκδίκηση της Προεδρίας της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του CHP και υποψήφιος πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ο πρόεδρος του Κόμματος της Πατρίδας και υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ συναντήθηκαν στην έδρα του Κόμματος της Πατρίδας, όπου ο οικοδεσπότης καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο του ηγέτη του «τραπεζιού των έξι» μπροστά από την έδρα του κόμματος.

Μπροστά από τα γραφεία του Κόμματος της Πατρίδας ένα άτομο που κρατούσε πλακάτ ζητούσε από τον Ιντζέ να μην μοιράζει τις ψήφους και να αποχωρήσει από την κούρσα για την προεδρία. «Κύριε Ιντζέ, μην μοιράζετε τις ψήφους, αποχωρήστε» έγραφε το πλακάτ.

Μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώ γίνονταν εκκλήσεις προς τον Ιντζέ, να «αποσυρθεί από την υποψηφιότητα», οι δύο ηγέτες έκαναν κοινές δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Να θυμίσουμε ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος είχε διεκδικήσει την Προεδρία από τον Ερντογάν το 2018 ως εκλεκτός του CHP, είναι ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων Προέδρων καθώς συγκέντρωσε τις 100 χιλιάδες υπογραφές και κατέστη δυνατή η υποψηφιότητά του. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η υποψηφιότητα του Ιντζέ δείχνει να αφαιρεί ψήφους από την Εθνική Συμμαχία του Κιλιτσντάρογλου και να οδηγεί τις Προεδρικές εκλογές σε δεύτερο γύρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο που αποδέχτηκε το κάλεσμά μας. Συζητήσαμε πολλά προβλήματα της Τουρκίας, ιδιαίτερα στην περιοχή των σεισμών. Μεταφέραμε επίσης ο ένας στον άλλον ποιες λύσεις έχουμε παράγει για τα προβλήματα. Ετοιμάζουμε πρόταση νόμου για την περιοχή των σεισμών. Συνοψίζοντας, προσπαθούμε να διευρύνουμε το τραπέζι του Χαλίλ Ιμπραήμ, προσπαθούμε να είμαστε μαζί. Τα προβλήματα που βιώνουμε ξεπερνούν κατά πολύ τα ατομικά προβλήματα. Ο κ. Ιντζέ είναι τόσο ευαίσθητος όσο και εγώ. Τον ευχαριστώ ειλικρινά που μας δέχτηκε».

Μιλώντας μετά τον Κιλιτσντάρογλου, ο Ιντζέ ευχαρίστησε τον ηγέτη του CHP για την επίσκεψή του και είπε: «Υγεία στα πόδια σας. Καλώς ήρθατε, αντίο».

Ο Ιντζέ συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρχουν συμμαχίες στην πολιτική. Αλλά αυτές οι συμμαχίες δεν πρέπει να είναι συμμαχίες συμφερόντων. Θα πρέπει να είναι συμμαχίες αρχών. Οι αρχές μας είναι πολύ σαφείς. Δεν διαφωνούμε με τον Ατατούρκ. Είμαστε κατά της τρομοκρατίας. Προς το PKK, τον ISIS, το FETO, τη Χεζμπολάχ… Δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω στα δικαιώματα των γυναικών. Είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε πίσω τους αιτούντες άσυλο. Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με τις αρχές μας. Μπορούμε να αναζωογονήσουμε αυτή τη χώρα γύρω από τις αρχές. Αυτός ο Ερντογάν πρέπει να φύγει, αυτός ο Ερντογάν είναι κουρασμένος, αλαζόνας, δεν πιστεύει στην επιστήμη και το δίκαιο και δεν πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα για πέντε λεπτά ακόμα. Εκφράζουμε τις απόψεις μας με σαφήνεια», είπε.

Απαντώντας στην ερώτηση «θα αποσύρετε την υποψηφιότητα όταν λέτε να φύγει ο Ερντογάν;» ο Ιντζέ είπε «Όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο. Αγωνιζόμαστε όπως ο Κόρογλου. Μέλη του PKK και φυγάδες μέλη της FETÖ μας πυροβολούν από αριστερά και δεξιά. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε όπως ο Κόρογλου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ