Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον κόσμο: Πότε ξεκίνησε η πανδημία

Την πιθανότερη ημερομηνία κατά την οποία εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον κόσμο πριν εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη, κατέγραψε μια βρετανική μελέτη. Οι επιστήμονες αναζητούν πώς άρχισαν όλα.

Αρχές Οκτωβρίου με μέσα Νοεμβρίου: Σε αυτό το διάστημα εντοπίζει μια νέα μελέτη το χρονικό διάστημα κατά την οποία εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 17η Νοεμβρίου στην Κίνα. Η εκτίμηση αυτή τοποθετείται μερικές εβδομάδες νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία έναρξης της πανδημίας, που είναι στις αρχές Δεκεμβρίου στην πόλη Γουχάν.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεντ, με επικεφαλής τον δρα Ντέηβιντ Ρόμπερτς, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «PLoS Pathogens», χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό μοντέλο για να κάνουν τους υπολογισμούς τους. Η μελέτη τους ενισχύει την πεποίθηση αρκετών επιστημόνων ότι η πανδημία είχε ξεκινήσει νωρίτερα και εξαπλώθηκε στη συνέχεια με γρήγορο ρυθμό.

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις, το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας συνέβη στην Ιαπωνία στις 3 Ιανουαρίου 2020, το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη υπήρξε στην Ισπανία στις 12 Ιανουαρίου 2020 και το πρώτο στις ΗΠΑ στις 16 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εμφάνιση του νέου κορονοϊού -προτού μολύνει ανθρώπους- πρέπει να συνέβη λίγο νωρίτερα το φθινόπωρο του 2019, χωρίς να έχουν πάντως άποψη για την προέλευση του ιού.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσίευση

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ