Το Ισραήλ θα ανοίξει εκ νέου το γραφείο εμπορικού ακόλουθου στην Τουρκία

Η υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας του Ισραήλ, Ορνά Μπαρμπιβάι, ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει το γραφείο του ισραηλινού εμπορικού ακόλουθου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του ισραηλινού Υπουργείου Οικονομίας και Βιομηχανίας, η Μπαρμπιβάι δήλωσε ότι το Υπουργείο θα επαναλειτουργήσει το γραφείο εμπορικού ακόλουθου στην Τουρκία από την 1η Αυγούστου.

«Ο εμπορικός ακόλουθος αντανακλά την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να εμβαθύνει τις οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία», δήλωσε η Ισραηλινή Υπουργός.

Δήλωσε επίσης ότι «μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, σκοπεύουν να υλοποιήσουν σύντομα μια κοινή οικονομική διάσκεψη μεταξύ των δύο χωρών».

Η ανακοίνωση, περιλάμβανε επίσης τις δηλώσεις του Οχάντ Κοέν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξωτερικού Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας και Βιομηχανίας, ο οποίος δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι μια σημαντική οικονομία για το εξωτερικό εμπόριο του Ισραήλ. Σήμερα, οι εξαγωγές προς την Τουρκία είναι εντατικές και μπορούν να επεκταθούν. Υπάρχουν συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή η δυνατότητα συνεργασίας είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται επίσης ότι η επανενεργοποίηση των εμπορικών ακολούθων στην Κωνσταντινούπολη θα επηρεάσει περίπου 1.540 ισραηλινές εταιρείες που εξάγουν σήμερα στην τουρκική αγορά και θα βοηθήσει στην ενίσχυση των εμπορικών τους δραστηριοτήτων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Τουρκία είναι ο τέταρτος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος του Ισραήλ. Το Ισραήλ και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου το 1997.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ