Τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε για την Ουκρανία

Συμμετείχαν Στόλτενμπεργκ, Τζόνσον, Σολτς, Ντράγκι, Ντούντα, Σαρλ Μισέλ και φον ντερ Λάιεν.

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν για με θέμα τη συνεχιζόμενη στρατιωτική ενίσχυση της Ρωσίας στην Ουκρανία και γύρω απ’ αυτήν και τις επιπτώσεις της στην ευρωπαϊκή και διεθνή ασφάλεια.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός του Αμερικανού Προέδρου, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, εκπροσωπώντας την προεδρία του ΟΑΣΕ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της ενότητας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και κατέστησαν σαφές ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας θα έχει υψηλό κόστος. Ο Γενικός Γραμματέας Στόλτενμπεργκ υπενθύμισε τη συνεπή διττή προσέγγιση του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας: ισχυρή αποτροπή και άμυνα, σε συνδυασμό με διάλογο. Χαιρέτισε τις πρόσθετες αμυντικές αναπτύξεις των Συμμάχων του ΝΑΤΟ στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η βελτίωση της επίγνωσης της κατάστασης του ΝΑΤΟ και να ενισχυθεί η συλλογική άμυνα και η αποτροπή ενόψει της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας.

Οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης στη σημασία του συνεχιζόμενου διαλόγου με τη Ρωσία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προσκάλεσε όλα τα μέλη του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε μια σειρά περαιτέρω συναντήσεων για να συζητήσουν την ευρωπαϊκή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν, τις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας και τον έλεγχο των όπλων και τη μη διάδοση των όπλων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ