Από τι πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος – Τι γράφει το πιστοποιητικό θανάτου

Τι γράφει το πιστοποιητικό θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου, που δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Την επίσημη αιτία θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου αποκαλύπτει το πιστοποιητικό θανάτου του, που έφερε στο φως η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph».

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό, το οποίο υπέγραψε ο επικεφαλής των ιατρών του Παλατιού, Sir Huw Thomas, ο Δούκας του Εδιμβούργου έφυγε από τη ζωή «λόγω γήρατος».

Στο πιστοποιητικό δεν γίνεται αναφορά κάποιας συγκεκριμένης ασθένειας ως υπαίτια για τον θάνατο του πρίγκιπα, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση για γνωστό πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την καρδιά του, λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο μήνα, στα 99 του χρόνια, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν τον θάνατό του ως «γαλήνιο».

Δεκτός υπό προϋποθέσεις ο θάνατος λόγω γήρατος

Η προχωρημένη ηλικία ως αιτία θανάτου γίνεται δεκτή μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω αιτία μπορεί να γίνει δεκτή μόνο αν ο ασθενής είναι άνω των 80 ετών και μόνο στην περίπτωση που ο θεράπων ιατρός έχει αναλάβει προσωπικά τον ασθενή για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρατηρώντας τη σταδιακή κατάπτωση της υγείας του.

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου καταγράφηκε στα επίσημα αρχεία από τον ιδιωτικό του γραμματέα στις 14 Απριλίου, τέσσερεις ημέρες δηλαδή αφότου έφυγε από τη ζωή.

Στο πιστοποιητικό γίνεται αναφορά στην ελληνική πλευρά του πρίγκιπα Φίλιππου καθώς και στο επίθετό Μάουντμπατεν, το οποίο λέγεται ότι αγωνίστηκε για να χρησιμοποιήσει η βασιλική οικογένεια.

«Η αυτού μεγαλειότητα πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου πρώην πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας που ήταν γνωστός και ως Φίλιππος Μάουντμπατεν», παραθέτει ως το πλήρες όνομα του Δούκα το πιστοποιητικό θανάτου του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ