Ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις εξέδωσε η Τουρκία για τους πολίτες της σε Ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ

Ταξιδιωτικές οδηγίες εξέδωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται ή ταξιδεύουν σε χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ, ώστε να προστατευτούν από δράσεις αντιισλαμικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές.

Όπως σημειώνει η πρώτη ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, «πρόσφατα, παρατηρείται αύξηση των αντιισλαμικών, ξενοφοβικών και ρατσιστικών πράξεων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και αύξηση των προπαγανδιστικών διαδηλώσεων κατά της χώρας μας από ομάδες που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.»

«Οι εξελίξεις αυτές, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις επικίνδυνες διαστάσεις που έχουν λάβει η θρησκευτική μισαλλοδοξία και το μίσος στην Ευρώπη, αποκαλύπτοντας σαφώς το ανησυχητικό επίπεδο του ρατσισμού και των διακρίσεων στην Ευρώπη», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Εν συνεχεία προτρέπει του Τούρκους πολίτες που ζουν ή σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε χώρες όπου λαμβάνουν χώρα τέτοιες διαδηλώσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να μένουν μακριά από περιοχές όπου οι διαδηλώσεις μπορεί να ενταθούν, να ενεργούν με ψυχραιμία μπροστά σε πιθανές ξενοφοβικές και ρατσιστικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις και να επικοινωνούν με τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και να παρακολουθούν στενά τον τοπικό Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης και να ακολουθούν τις πρόσθετες προειδοποιήσεις και ανακοινώσεις που μπορεί να γίνουν από τις δυνάμεις ασφαλείας των σχετικών χωρών, «το Υπουργείο μας, τις Πρεσβείες και τα Γενικά Προξενεία μας στις χώρες όπου βρισκόμαστε».

Σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες μας που ζουν στην Ευρώπη ή σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Τηλεφωνικό Κέντρο του Υπουργείου μας, καταλήγει η ανακοίνωση για την Ευρώπη.

Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ το Τουρκικό ΥΠΕΞ, σημειώνει τις διαμαρτυρίες που οργανώθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ μετά το θάνατο του Τάιρ Νίκολς, ο οποίος υπέστη αστυνομική βία στο Μέμφις του Τενεσί των ΗΠΑ.

«Από την άλλη πλευρά, έχει παρατηρηθεί ότι έχουν σημειωθεί πρόσφατα λεκτικές και σωματικές επιθέσεις κατά των αλλοδαπών και ρατσιστικές επιθέσεις σε όλες τις ΗΠΑ» συνεχίζει η ανακοίνωση, προτρέποντας τους πολίτες όπως και για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Νωρίτερα χώρες όπως οι ΗΠΑ και κάποιες χώρες της ΕΕ είχαν εκδώσει αντίστοιχες ανακοινώσεις για τους πολίτες τους που θα ταξίδευαν στην Τουρκία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ