Ταϊλάνδη – κορονοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για το χειρότερο κύμα της πανδημίας

Ταϊλάνδη – κορονοϊός: Δόθηκε το “πράσινο φως” για τον μαζικό εμβολιασμό απέναντι στο τρίτο κύμα

Πρεμιέρα για την Ταϊλάνδη και την πολυαναμενόμενη εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 δεδομένου,  ότι η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με το τρίτο και χειρότερο ως τώρα κύμα του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, 6 εκατομμύρια δόσεις πρόκειται να χορηγηθούν από την κυβέρνηση, και μάλιστα του εμβολίου της AstraZeneca που παράγεται εγχώρια και εισήγαγε το κινεζικό Sinovac αυτό τον μήνα, με την ελπίδα να κατευνάσει τα πνεύματα αναφορικά με την βραδεία εκστρατεία ανοσοποίησης και τις ελλείψεις αποθεμάτων. «Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τον εμβολιασμό όλων», δήλωσε ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ο- τσα μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού επισκέφθηκε εμβολιαστικό κέντρο στη Μπανγκόκ.

Σκοπός της κυβέρνησης, είναι να εμβολιαστεί το 70% των Ταϊλανδών, σε σύνολο περισσότερων από 66 εκατομμυρίων κατοίκων, ως το τέλος του έτους. Προς το παρόν, έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση σε 2,8 εκατομμύρια ανθρώπους, τους πιο ευάλωτοι, το υγειονομικό προσωπικό και εργαζομένους σε μέσα μεταφοράς. Ωστόσο, η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις από πολιτικούς της αντιπολίτευσης που την κατηγορούν για χαλαρότητα και ότι βασίζεται πολύ στο AstraZeneca που παράγεται εγχώρια.

photo 1584092067256 a2e3617f709b

Η χώρα αντιμέτωπη με το πιο επικίνδυνο ξέσπασμα της πανδημίας

Πέρυσι τα πράγματα ήταν πιο ευνοϊκά για την  Ταϊλάνδη. Τώρα όμως είναι αντιμέτωπη με μια αμείλικτη εκδοχή της επιδημίας, δεδομένου, ότι το 80% των κρουσμάτων στη χώρα καταγράφηκε στο τρίτο κύμα της επιδημίας. Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν 2.419 κρούσματα και 33 θανάτους για το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 179.886 και των θανάτων σε 1.269. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τις ικανότητες παραγωγής της Siam Bioscience, της ταϊλανδικής εταιρείας που παρασκευάζει το AstraZeneca, αφού οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν ότι η παραγγελία τους μειώθηκε και καθυστέρησε.

Η Ταϊλάνδη θα λάβει επιπλέον 3,24 εκατομμύρια δόσεις του AstraZeneca μετά τα μέσα Ιουνίου, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας της χώρας, χωρίς να διευκρινίσει πόσα από αυτά θα παραχθούν στη χώρα. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έλαβε 1,8 εκατομμύριο δόσεις του εγχώρια παραγώμενου AstraZeneca την Παρασκευή και έχει λάβει άλλες 200.000 δόσεις από τη Νότια Κορέα, επεσήμανε πηγή του υπουργείου Υγείας. Εξάλλου η Ταϊλάνδη πρόκειται να υπογράψει αυτή την εβδομάδα συμβόλαιο για την αγορά 20 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer.
photo 1494948949099 1311f3e907a9

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ