Συρία – Τουρκία: Μήνυμα προς την Ελλάδα το «Γαμψό ξίφος», λέει Τούρκος αναλυτής

Ένα μήνυμα του Ερντογάν με αποδέκτη και την Ελλάδα ήταν η επιχείρηση «Γαμψό ξίφος», σύμφωνα με όσα υποστηρίζει Τούρκος αναλυτής. Η βραδινή επίθεση της τουρκικής αεροπορίας, κατά το «θα έρθουμε νύχτα» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι μια έμπρακτη απόδειξη του τι ειναι ικανή να κάνει η Τουρκία, αναφέρει Τούρκος αναλυτής. Η επιχείρηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας «Γαμψό ξίφος», πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε στόχους στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ, ύστερα από εντολή του Ερντογάν.

Επίδειξη δύναμης από τον Ερντογάν;

Σύμφωνα, με την τουρκική Milliyet και όσα αναφέρει ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Αμπντουλάχ Αγκάρ, αυτή η επιχείρηση εξυπηρετούσε παραπάνω από έναν στόχους για την Άγκυρα. Ο Τούρκος αναλυτής αξιολόγησε τη σημασία της αεροπορικής επιχείρησης υπογραμμίζοντας ότι προαναγγέλλει και την ανάγκη μιας χερσαίας επιχείρησης αλλά όχι μόνο αυτό. Τονίζοντας ότι η επιχείρηση αυτή είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Ελλάδα και άλλες εχθρικές χώρες ο Αγκάρ επισήμανε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ικανότητα και το κάνει ταυτόχρονα σε δύο χώρες. Αυτό δεν έχει μόνο επιπτώσεις στο YPG/PKK».

«Είναι επίσης ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα, η οποία έχει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία. Αυτό δεν είναι άσκηση, είναι πραγματικότητα», είπε ο αναλυτής, ερμηνεύοντας την αεροπορική επίθεση του και ως μήνυμα του πώς θα γίνει πράξη το «θα έρθουμε νύχτα» στην Ελλάδα, του Ερντογάν.

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Επλήγησαν 89 στόχοι

Υπενθυμίζεται ότι επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, θέτοντας στο στόχαστρο θέσεις των Κούρδων. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αεροπορική επιχείρηση «Γαμψό ξίφος» διεξήχθη στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία σε περιοχές που χρησιμοποιούνται ως βάσεις για επιθέσεις κατά της Τουρκίας, με έναν απολογισμό 12 νεκρών μέχρι στιγμής Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με τελευταία ανακοίνωσή του είπε ότι 89 στόχοι, περιλαμβανομένων καταφυγίων και αποθηκών πυρομαχικών, καταστράφηκαν σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον βάσεων των Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία.

Οι επιδρομές είχαν στόχο το Καντίλ, το Άσος και το Χακούρκ στο Ιράκ και το Κομπάνι, το Ταλ Ρίφατ, το Τσίζρε και το Ντέρικ στη βόρεια Συρία, ανέφερε και πρόσθεσε πως οι «λεγόμενοι διευθυντές της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εξουδετερώθηκαν».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά τους, οι δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων της Συρίας δήλωσαν ότι θα ανταποδώσουν μια σειρά επιδρομών τουρκικών μαχητικών που έπληξαν στη διάρκεια της νύχτας τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους στη βορειοανατολική Συρία. «Οι επιθέσεις αυτές από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις δεν θα μείνουν αναπάντητες», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ