Συντετριμμένη στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου η «δεύτερη πιο σημαντική γυναίκα της ζωής του»

Ποια είναι η Πένι Ρόμσεϊ και γιατί η πρόσκλησή της στην κηδεία χαρακτηρίστηκε ως «μυστήριο» από τα βρετανικά μέσα.

Το «τελευταίο αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο είπε η κόμισσα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας, Πένι Ρόμσεϊ, η οποία βρισκόταν ανάμεσα στους 30 καλεσμένους στην κηδεία του.

Η 67χρονη κόμισα Πηνελόπη «Πένι» Κάτσμπουλ, γνωστή στο παρελθόν ως λαίδη Ρόμσεϊ και αργότερα ως λαίδη Μπράμπουρν, έδωσε το διακριτικό «παρών» στην κηδεία, η οποία έγινε σε αυστηρά κλειστό κύκλο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές φιλίες του Δούκα του Εδιμβούργου, με τα μέσα να την έχουν χαρακτηρίσει πολλές φορές ως την «δεύτερη πιο σημαντική γυναίκα της ζωής του», μετά τη βασίλισσα φυσικά.

Η κατά 32 χρόνια μικρότερη του πρίγκιπα Φιλίππου, Πένι Ρόμσεϊ, παρέμεινε στενή του φίλη για πολλά χρόνια, αφότου ο ίδιος της έκανε μαθήματα οδήγησης άμαξας το 1994. Από τότε, καμία ιδιωτική βασιλική εκδήλωση δεν ήταν πλήρης χωρίς να σταλεί πρόσκληση στην Πένι Ρόμσεϊ.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, πηγή κοντά στον πρίγκιπα: «Η Πένι ήταν μία από τους λίγους φίλους που ο Φίλιππος εξακολουθούσε να βλέπει συχνά μετά το 2017, όταν παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα».

Το ίδιο άτομο πρόσθεσε πως η Πένι κρατούσε καλά τα μυστικά, τόσο του ίδιου του Φιλίππου, όσο και ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας, που συχνά ο Δούκας του Εδιμβούργου της εκμυστηρευόταν.

Εκτιμώντας πάντα τη γνώμη της, ο Βρετανός γαλαζοαίματος δήλωσε για πρώτη φορά στην Πένι τις σκέψεις του για τον γάμο του γιου του, Καρόλου, με την Νταϊάνα, τονίζοντας πως ήταν ένα αταίριαστο ζευγάρι. Οι πλήρεις λεπτομέρειες εκείνης της βραδινής τηλεφωνικής κλήσης δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ.

Η σχέση μεταξύ του πρίγκιπα Φιλίππου και της Πένι Ρόμσεϊ είχε προκαλέσει έντονα το ενδιαφέρον του τύπου, καθώς οι φήμες για μια παράνομη σχέση μεταξύ τους οργίαζαν για χρόνια.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε δώσει στα Μέσα Ενημέρωσης τη λίστα των καλεσμένων και για να μην δημιουργηθούν «εντυπώσεις», δίπλα στο όνομα της κόμισσας αναφερόταν πως εκείνη θα παραστεί στην κηδεία, αντί του συζύγου της, που είναι ασθενής.

Η ανακοίνωση έγραφε: «Ο κόμης είναι ασθενής και ανήμπορος να παραβρεθεί, έτσι η κόμισσα θα παραβρεθεί ως εκπρόσωπός του».

Ωστόσο, τα βρετανικά μέσα σχολίασαν πως φαίνεται παράδοξο να προστίθεται μια παράγραφος «ταπεινωτική» για την Πένι, αφού εκείνη βρισκόταν πιο κοντά στο δούκα από ό,τι ο σύζυγός της.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος με την κόμισσα Μαουντμπάτεν:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ