Συναγερμός στην Κύπρο -751 νέα κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος επιπλέον

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στην Κύπρο καθώς το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε έναν θάνατο και 751 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν, 751 νέα περιστατικά του κορωνοϊού εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 20,408.

Ένας θάνατος και 266 κρούσματα του κορωνοϊού ήταν ο απολογισμός που είχε δώσει το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, χθες, Κυριακή στη χώρα.

13.482 τεστ κορωνοϊού στην Κύπρο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκαν 13,482 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ένας άντρας, ηλικίας 81 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στην Κύπρο, έφυγε από τη ζωή με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό να ανέρχεται σε 113.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Κύπρο

Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Κυριακής άρχισαν στην Κύπρο οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ο Δρ. Τσιφτσής, ιδιώτης γιατρός στον οίκο ευγηρίας «Παναγία» στη Λεμεσό. Ο κ. Τσιφτσής έκανε λόγο για την αρχή του τέλους της πανδημίας, καλώντας, παράλληλα τους πολίτες να εμπιστευτούν την ιατρική κοινότητα και να εμβολιαστούν.

«Νιώθω πολύ χαρούμενος, νιώθω αισιόδοξος. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας. Εμπιστεύομαι την επιστήμη, την ιατρική και αυτός ήταν ο λόγος που με ώθησε να κάνω το εμβόλιο σήμερα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δρ. Τσιφτσής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ