Σομαλία: 8 νεκροί από αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Σεμπάμπ στο ξενοδοχείο Villa Rose, κοντά στην προεδρική κατοικία, στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας «ολοκληρώθηκε» με την πολιορκία του κτιρίου να έχει τελειώσει.

Μέλη της Σεμπάμπ με όπλα και εκρηκτικά εισέβαλαν την Κυριακή στο ξενοδοχείο Villa Rose, όπου βρίσκονταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Όταν εκδηλώθηκε η επίθεση, κάποιοι από αυτούς διέφυγαν από τα παράθυρα του ξενοδοχείου.

«Η επιχείρηση σκούπα στο ξενοδοχείο Villa Rose ολοκληρώθηκε», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαντίκ Ντουντίσε.

Η Σεμπάμπ «σκότωσε 8 πολίτες που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο και οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να διασώσουν περίπου 60 άτομα και κανείς δεν τραυματίστηκε», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σομαλίας σημείωσε ότι η επίθεση διήρκησε 21 ώρες και εξαπολύθηκε από 6 άτομα, «5 πυροβολήθηκαν και ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε και ανατινάχθηκε».

Το Villa Rose χαρακτηρίζεται ως «το ασφαλέστερο στη Μογκαντίσου» με ανιχνευτές μετάλλων και περιμετρικό ψηλό φράχτη. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Μογκαντίσου χρησιμοποιούν συχνά το ξενοδοχείο για τις συναντήσεις τους.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ, που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα και διεξάγει ανταρτοπόλεμο από το 2007 για να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ