Σκωτία: Πτώση πλοίου από πλατφόρμα επισκευών – 25 τραυματίες (βίντεο)

Πλοίο έγειρε στο πλάι, χάνοντας τα στηρίγματά του σε πλατφόρμα συντήρησης στο Λιθ, το λιμάνι του Εδιμβούργου στη Σκωτία, τραυματίζοντας 25 ανθρώπους.

Οι αρχές κάνουν λόγο για «σοβαρό συμβάν», καθώς το πλοίο έχει πάρει μεγάλη κλίση από το ισχυρό αέρα που πνέει στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ελικόπτερο και ειδικές ομάδες περίθαλψης. Η ακτοφυλακή έστειλε επίσης ομάδες διάσωσης στο σημείο.

«Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών επενέβησαν σε σοβαρό συμβάν στις αποβάθρες του Λιθ – ένα πλοίο έφυγε από τα στηρίγματά του λόγων των σφοδρών ανέμων», δήλωσε μέλος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου.

Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών κάνουν λόγο για 25 τραυματίες. Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» μεταδίδει πληροφορίες για αγνοούμενους.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση. Φυσάει πολύ από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα», δήλωσε πηγή στην Sun. «Δέκα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν και δύο αγνοούνται. Οι τραυματίες έχουν υποστεί διάφορους τραυματισμούς, αλλά εξ όσων γνωρίζω, δεν απειλείται η ζωή τους. Όμως όλοι ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια όσων βρίσκονται στο σκάφος».

[https://twitter.com/adamrmcvey/status/1638488569177075716

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας ανέφερε πως «οι αστυνομικοί και οι συνάδελφοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα περιστατικό στο Imperial Dock στο Λιθ του Εδιμβούργου, όπου ένα πλοίο σε δεξαμενή έχει αποκολληθεί από την αποβάθρα του. Η αστυνομία κλήθηκε να παραστεί περίπου στις 8.35 π.μ. την Τετάρτη και οι αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο. Ζητείται από το κοινό να αποφύγει την περιοχή για να επιτραπεί η πρόσβαση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Η αστυνομία συμβούλευσε τους ανθρώπους να αποφύγουν την ζώνη και διευκρίνισε ότι το πλοίο που βρισκόταν σε πλατφόρμα συντήρησης αποκολλήθηκε από τα στηρίγματά του.

Πρόκειται για το ερευνητικό πλοίο The Petrel, το οποίο είχε αγοραστεί και εξοπλιστεί από τον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν, που δεν βρίσκεται στην ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ