Σιβηρία: Δορυφορική εικόνα πυρκαγιάς που καίει εν μέσω -20 βαθμών

Δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, καθώς όλο το νερό στην περιοχή Magadan της Σιβηρίας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση της φωτιάς, έχει παγώσει.

Νέα φωτιά ξέσπασε στην ανατολική Σιβηρία τον Νοέμβριο του 2021, μετά την εποχή των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, που έκαναν στάχτη περισσότερα από 15 εκατομμύρια εκτάρια γης.

Η παρακάτω εικόνα, η οποία ελήφθη από έναν από τους δορυφόρους Copernicus Sentinel-2 στις 3 Νοεμβρίου 2021 και την οποία αναδημοσίευσε το meteo, δείχνει την πυρκαγιά σε εξέλιξη κοντά στην πόλη Arman, στην περιοχή Magadan της Σιβηρίας στην Άπω Ανατολή.

Το μη εποχικό φαινόμενο, που πιθανότατα ξεκίνησε από κεραυνό, αποδεικνύεται δύσκολο να περιοριστεί από τους πυροσβέστες. Αυτήν την εποχή του χρόνου, η θερμοκρασία του αέρα στο Arman πέφτει περίπου στους 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν, κάτι που κάνει αντίθετα την κατάσβεση της φωτιάς πιο δύσκολη- καθώς σχεδόν όλο το νερό στην περιοχή, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έχει παγώσει.

Η πυρκαγιά εντείνεται επίσης από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ η απουσία χιονιού, που συχνά συμβαίνει στην περιοχή Magadan τον Νοέμβριο, συνέβαλε στην ταχεία εξάπλωση της.

Σημειώνεται πως η δορυφορική αποστολή Copernicus Sentinel-2, συμβάλλει στην ανάπτυξη εφαρμογών για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση πυρκαγιών, καθώς και τη χαρτογράφηση καμένων εκτάσεων, με χωρική ανάλυση 10 μέτρων.

https://www.facebook.com/Meteo.Gr/posts/4481938431843472

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ