Σικελία: Πωλούνται 20 σπίτια στην τιμή του καφέ

Μια απίστευτη δημοπρασία στη Σικελία. Παίρνεις σπίτι με 2 ευρώ.

Είκοσι σπίτια θα δημοπρατηθούν σε χωριό της Σικελία της Ιταλίας, με το καθένα να πωλείται έναντι 2 ευρώ, δηλαδή, όσο κι ένα φλιτζάνι καφέ.

Αυτή η πρωτοποριακή πρακτική, η οποία έχει ως στόχο την αναζωογόνηση των χωριών όπου εφαρμόζεται, έχει χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα από την κυβέρνηση της χώρας.

Εγκαταλελειμμένες οικίες πωλούνται σε αυτήν τη συμβολική τιμή, προκειμένου να αποκτήσουν παραπάνω ζωή οι εν λόγω κοινότητες, οι οποίες το έχουν ανάγκη. Είναι μια πολύ καλή ιδέα.

Αυτήν τη φορά, γίνεται στο χωριό Sambuca di Sicilia. Τα συγκεκριμένα ακίνητα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του χωριού, το οποίο είχε ερημώσει όταν ένας σεισμός έπληξε την περιοχή το 1968.

Η πλειονότητα των προσφερόμενων κατοικιών έχουν επιφάνεια 50 μέχρι 80 τετραγωνικών μέτρων. Όλοι οι πλειοδότες θα πρέπει να καταβάλουν εγγύηση κατάθεσης ύψους 5.000 ευρώ, η οποία θα τους επιστραφεί εάν δεν καταφέρουν να τα αγοράσουν.

Επιπροσθέτως, ο αγοραστής θα έχει στη διάθεσή έχει τρία χρόνια, ώστε να ολοκληρώσει την ανακαίνιση του σπιτιού που απέκτησε. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2021. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα μπορούσε να υλοποιηθεί και σε άλλα κράτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ