Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικές στιγμές από τις επιχειρήσεις διάσωσης της ΕΜΑΚ στα χαλάσματα

Ψάχνουν για ζωή στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκία. Υπό το βλέμμα συγγενών και ανθρώπων που αναζητούν τους δικούς τους, οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ αναζητούν τη ζωή στα χαλάσματα. Δεν είναι, όμως, πάντα τυχεροί.

Τραγική κατάληξη είχαν οι προσπάθειες της ελληνικής ΕΜΑΚ, στην πόλη Αλεξανδρέττα (Χατάι) της Τουρκίας για να σώσουν την 7χρονη Φατμέ στα συντρίμμια του φονικού σεισμού. Οι διασώστες και οι γιατροί δεν κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό το κορίτσι. Όμως αντίθετα σώθηκε η μικρότερη αδερφή της, Φατιμά. Το κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό, χάρη στην επιμονή Έλληνα διασώστη που δεν έφυγε από το σημείο και συνέχισε να ψάχνει.

Νωρίτερα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν 50χρονο πατέρα, μέλος τετραμελούς οικογένειας που παγιδεύτηκε κάτω από κλιμακοστάσιο. Πλέον οι προσπάθειες εστιάζονται στη διάσωση της 6χρονης κόρης του.

Το παιδί φέρεται να βρίσκεται μαζί με το αδερφάκι του που δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ κοντά τους είναι και η μητέρα που είναι επίσης νεκρή.

Οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ επιχειρούν και σε άλλο σπίτι όπου ένας νεαρός έχει ειδοποιήσει για την εγκλωβισμένη μητέρα του.

Στην Αδάνα διασώστες και εθελοντές με χαλιά και κουβέρτες μεταφέραν μπάζα από 13οροφο κτήριο που έχει πέσει προκειμένου να φτάσουν στο σημείο όπου ακούστηκε μια ανθρώπινη φωνή. Ωστόσο έφθασαν αργά, ο άνθρωπος είχε καταλήξει.

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλάει για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό, ενώ αποκαλύπτει πως οι διασώστες δεν πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν ένα κοριτσάκι, το οποίο ζούσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ