Σεισμός στην Τουρκία – Κωνσταντινούπολη: Ουρές για να δώσουν αίμα – Περιμένουν όρθιοι για ώρες

Πολίτες στην Κωνσταντινούπολη σχηματίζουν ουρές για να δώσουν αίμα για τους πληγέντες στις περιοχές της Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media, Τούρκοι πολίτες έσπευσαν σε εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη για να προσφέρουν αίμα για τους χιλιάδες τραυματίες στην πόλη Γκαζιαντέπ που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό.

Οι πολίτες κάθονται υπομονετικά είτε σε καρέκλες είτε όρθιοι σε ουρές μέχρι οι άνθρωποι της Ερυθράς Ημισελήνου να τους πάρουν αίμα.

Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έχει ξεκινήσει εθνική εκστρατεία αιμοδοσίας για τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Δείτε βίντεο:

Σεισμός στην Τουρκία: 2.600 νεκροί και 11.000 τραυματίες

Ξεπερνούν τους 2.600 οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τον νεότερο, προσωρινό απολογισμό.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται στους 1.651 και τουλάχιστον 11.159 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ κατέρρευσαν 3.471 κτίρια.

Στη Συρία, στις ζώνες που ελέγχονται από τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 390. Στις επαρχίες που ελέγχονται από το καθεστώς του Δαμασκού, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 538 θύματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ