Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ ανέσυρε και άλλο κοριτσάκι μέσα από τα συντρίμμια

Στην Τουρκία βρίσκεται η ελληνική αποστολή για να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανθρώπων μετά τον φονικό σεισμό στη γειτονική χώρα που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, έφτασε στην Τουρκία με C-130. Μαζί του, 21 πυροσβέστες από την πρώτη ΕΜΑΚ με δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.

Μέχρι στιγμής, η ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια 9χρονη και μια 7χρονη, την Φατμέ, ενώ η αδελφή και η μητέρα της δεν τα κατάφεραν. Όπως η Πυροσβεστική ανέφερε σε ανακοίνωσή της, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Αποστολή ενεργεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στην Επαρχία Χάταϊ (Hatay), βόρεια της πόλης της Αντιόχειας στην Τουρκία.

Κατά την εξέλιξη των επιχειρήσεων και μέχρι αυτή την ώρα:

έχουν απεγκλωβιστεί ζωντανοί:

– ένας (1) άνδρας 50 ετών

– ένα (1) ανήλικο κορίτσι 9 ετών και

– ένα (1) ανήλικο κορίτσι 7 ετών

ενώ,

έχει ανασυρθεί χωρίς αισθήσεις ένα (1) ανήλικο κορίτσι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται».

Μετά τη διάσωση των δύο κοριτσιών και του άνδρα, η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε ζωντανή και μια 11χρονη στην περιοχή της Αντιόχειας.

Οι διασώσεις από την ΕΜΑΚ

Οι ελληνικές δυνάμεις έχουν χωριστεί σε μικρότερες ομάδες και επιχειρούν από σημείο σε σημείο για να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια.

Βίντεο από τη διάσωση της 7χρονης από τα συντρίμμια που κατάφερε η ΕΜΑΚ, μετά από πολύωρες προσπάθειες, δημοσίευσε νωρίτερα η ΕΡΤ. Ο απεγκλωβισμός της προκάλεσε συγκίνηση στους Έλληνες διασώστες που αγκαλιάστηκαν ενώ νωρίτερα απεγκλώβισαν 50χρονο, πατέρα τετραμελούς οικογένειας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ