Σεισμός στην Τουρκία: Ακούστε τον απόκοσμο ήχο των 7,7 Ρίχτερ

Σοκ προκαλεί η τραγωδία στην Τουρκία με τον φονικό σεισμό, αλλά και ο ίδιος ο απόκοσμος ήχος του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ. Τον ήχο του σεισμού που μοιάζει σαν να πέφτει βόμβα ηχογράφησε Τούρκος σεισμολόγος.

Ο σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή Καχραμανμαράς στην Τουρκία, είχε ισχύ περίπου 130 ατομικών βομβών. Αυτό είπε ο Tούρκος σεισμολόγος – γεωφυσικός Δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν.

«Ο σεισμός στις 6 Φεβρουαρίου 2023, που αναμενόταν εδώ και αιώνες στο ρήγμα Χατάι, Οσμάνιγιε, Καχραμανμαράς και Γκαζιαντέπ, είχε μέγεθος 7,7 Ρίχτερ, ισχύ περίπου 130 ατομικών βομβών, διάρκεια 43 δευτερόλεπτα, μικρό εστιακό βάθος 5 χλμ και ήταν πολύ αποτελεσματικός» περιέγραψε το σεισμό σε ανάρτησή του και πρόσθεσε πως «Η καταστροφή είναι τεράστια σε μια κρύα μέρα του χειμώνα».

Στη συμβολή 4 ρηγμάτων ο σεισμός στην Τουρκία

Ο ίδιος σημείωσε ότι «το σημείο όπου σημειώθηκε ο σεισμός είναι η συμβολή των τεσσάρων ρηγμάτων: Στο ρήγμα Νεκράς Θάλασσας, Ανατολικής Ανατολίας, Αραβικής Ασπίδας και Τόξου Κύπρου. Ήταν ο μεγαλύτερος δυνατός σεισμός που θα μπορούσε να δώσει η περιοχή με δείκτη 11 στη δύναμη Καταστροφής. Η μεγαλύτερη απαίτηση από τη ζώνη του σεισμού αυτή τη στιγμή είναι κουβέρτες, και WC. Όλοι να ανοίξουν αμέσως τα οχήματά τους για να βρουν καταφύγιο οι επιζήσαντες και οι τραυματίες. Τα βενζινάδικα δίνουν στα οχήματα δωρεάν καύσιμα για θέρμανση», σημείωσε.

Αυτός είναι ο απόκοσμος ήχος του σεισμού:

Ο καθηγητής Γεωφυσικής Μηχανικής Δρ. Αμπτουλάχ Λιβάογκλου, ηχογράφησε τον απόκοσμο ήχο του σεισμού στην Τουρκία:

https://twitter.com/Haberturk/status/1322587666869817344

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ