«Σεισμός» στη Νέα Υόρκη: Έξι γυναίκες καταγγέλλουν τον κυβερνήτη για παρενόχληση

Φουντώνουν οι φωνές υπέρ της παραίτησης του Άντριου Κουόμο, κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

O κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, κατηγορείται από έξι γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και πλήθος κόσμου από τις ΗΠΑ ζητάει την παραίτηση του.

Μάλιστα, ο ίδιος μπορεί να ανήκει στους Δημοκρατικούς, αλλά βουλευτές ζητούν την απομάκρυνση του από τα κυβερνητικά καθήκοντα.

Συγκεκριμένα, η Οκάσιο-Κορτέζ και ο Τζαμάαλ Μπόουμαν, ένας γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη. αναφέρουν πως «αυτήν την εβδομάδα, καταγράφηκε η δεύτερη καταγγελία για σεξουαλική επίθεση και η έκτη καταγγελία για παρενόχληση σε βάρος του κυβερνήτη Κουόμο».

Παράλληλα, τονίζουν πως «το γεγονός ότι η τελευταία καταγγελία είναι τόσο πρόσφατη είναι ανησυχητικό και εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού της διοίκησης τώρα. Οι καταγγελίες αυτές είναι όλες τους συνεπείς και άκρως λεπτομερείς και επίσης υπάρχουν αξιόπιστα ρεπορτάζ ΜΜΕ που επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες τους».

Παρόλα αυτά, ο Άντριου Κουόμο αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

«Δεν θα παραιτηθώ», είπε ο Άντριου Κουόμο σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχει κάνει» τις πράξεις για τις οποίες τον κατηγορούν.

Ο 63χρονος Δημοκρατικός κυβερνήτης, που διατηρεί αυτό το αξίωμα εδώ και 10 χρόνια και μέχρι σήμερα θεωρείτο ο «ήρωας» στον αγώνα κατά της πανδημίας, ζήτησε και πάλι από όλους να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών που είναι σε εξέλιξη.

«Συχνά υπάρχουν κίνητρα» για τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται και «πρέπει να γνωρίζουμε τα γεγονότα», είπε. Επιμένοντας ότι «ποτέ δεν παρενόχλησε» κανέναν, πρόσθεσε ότι «θα επικεντρωθεί στη δουλειά του» αλλά και ότι θα συνεργαστεί με τις έρευνες ώστε «να έχουμε τα γεγονότα».

Ο 63χρονος Κουόμο απορρίπτει όλες τις καταγγελίες σε βάρος του από γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πρώην βοηθοί και απαντάει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ