Σε λειτουργία από 27/4 ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας στο Ακούγιου – Η δήλωση Ερντογάν

Σε λιγότερο από έναν μήνα τίθεται επισήμως σε λειτουργία το πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκουγιου της Τουρκίας. Είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας και τα επίσημα εγκαίνια θα κάνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Τετάρτη (29/3).

Οι ανακοινώσεις έγιναν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, ο Ερντογάν θα παρουσιάσει τη νέα ναυαρχίδα του πολεμικού ναυτικού, το αεροπλανοφόρο Αναντολού, και το περίφημο εθνικό μαχητικό TF-X της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

«Δεν θα κάνουμε ποτέ βήμα πίσω από το όραμά μας για τον Αιώνα της Τουρκίας, το οποίο αποτελεί τον οδικό μας χάρτη, κατά την εκτέλεση των έργων για την ανοικοδόμηση της σεισμογενούς ζώνης.

Τα στελέχη της Togg θα είναι καλεσμένοι μας τη Δευτέρα. Η Togg, που κάποιοι έλεγαν αρχικά ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν, έλεγαν ότι δεν είχαν εργοστάσιο, έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να το παράγουν στο εργοστάσιο, και κοντολογίς έριχναν λάσπη, έλαβε πάνω από 177 χιλιάδες προ-παραγγελίες. Η εικόνα δείχνει ότι το έθνος μας αγκαλιάζει ειλικρινά το πρώτο μας εγχώριο αυτοκίνητο.

Τον επόμενο μήνα, θα παρουσιάσουμε στο έθνος μας σημαντικά έργα της αμυντικής βιομηχανίας από το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος μέχρι το αεροπλανοφόρο Anadolu.

Αφού μιλάμε για ενέργεια, ας μοιραστούμε δύο καλά νέα με το έθνος μας. Από τον Απρίλιο θα υπάρξει έκπτωση 15% στο ρεύμα σε όλους τους συνδρομητές. Δεύτερον, από τον Απρίλιο, θα κάνουμε έκπτωση 20% στο τιμολόγιο του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν οι βιομήχανοί μας, το οποίο είναι αρκετά υψηλό σε σύγκριση με τις οικιακές συνδρομές. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να υποστηρίξουμε τους βιομηχάνους μας που συμβάλλουν στον στόχο μας για ανάπτυξη της χώρας μας με επενδύσεις, απασχόληση, παραγωγή, εξαγωγές και τρέχον πλεόνασμα.

Ο πυρηνικός μας σταθμός Ακούγιου θα αποκτήσει επίσημα το καθεστώς πυρηνικής εγκατάστασης με τη φόρτωση καυσίμων στις 27 Απριλίου», όπως είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ