Σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου το διάταγμα Πούτιν για την αύξηση του μεγέθους των Ενόπλων Δυνάμεων

Η τακτική δύναμη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων θα αυξηθεί κατά 137.000 άτομα από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με ρωσικό προεδρικό διάταγμα του Βλαντιμίρ Πούτιν που τέθηκε σε ισχύ και δημοσιεύθηκε στις 25 Αυγούστου 2022.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η δύναμη του ρωσικού στρατού θα αυξηθεί σε 2.039.758 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.150.628 στρατιωτικών. Στο προηγούμενο σχετικό διάταγμα, το οποίο κηρύχθηκε άκυρο, ο αριθμός ήταν 1.902.758, εκ των οποίων 1.130.628 ήταν στρατιωτικοί. Το καταργηθέν διάταγμα ίσχυε από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Όπως σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου τον Σεπτέμβριο, οι νέοι στρατιωτικοί σχηματισμοί θα επανδρωθούν με νέο προσωπικό. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, η απόφαση για την αύξηση του ρωσικού στρατού από την 1η Ιανουαρίου 2023 υπαγορεύτηκε από την πορεία των δυτικών χωρών, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, να περιορίσουν τη Ρωσία και τους συμμάχους της. Ο Σοϊγκού υπενθύμισε την παροχή βοήθειας και συνολικής υποστήριξης στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τις παραδόσεις διαφόρων τύπων όπλων και πυρομαχικών σε αυτές. Ο υπουργός τόνισε ότι «το μπλοκ του ΝΑΤΟ συνεχίζει να κινείται προς τα σύνορα της Ρωσίας, διευρύνοντας τον αριθμό των μελών του.»

Τον Νοέμβριο, όταν συνόψισε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δαπανών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για το 2022 σε τηλεδιάσκεψη, ο Σοϊγκού δήλωσε ότι είχαν διατεθεί πρόσθετα κονδύλια για την αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού.

Επίσης σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι χερσαίες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας θα λάβουν μέρος σε οκτώ διεθνείς ασκήσεις σε πεδία ασκήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2023.

«Προγραμματίζονται οκτώ διμερείς ασκήσεις στα πεδία βολής των στρατιωτικών περιφερειών της Ρωσίας: Ρωσο-Ινδική διακλαδική άσκηση Indra-2023, κοινή στρατιωτική άσκηση αντιτρομοκρατικού διοικητηρίου των κρατών μελών της SCO Peace Mission 2023, κοινή στρατιωτική άσκηση Ρωσίας Λάους, κοινή ρωσο-πακιστανική στρατιωτική άσκηση Druzhba-2023, κοινή στρατιωτική άσκηση Ρωσίας-Αλγερίας, κοινές ασκήσεις με μονάδες των περιφερειακών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων της Κεντρικής Ασίας Rubezh-2023, κοινή άσκηση Ρωσίας-Μογγολίας Selenga-2023 και κοινή άσκηση Ρωσίας-Βιετνάμ», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες των χερσαίων δυνάμεων θα συμμετάσχουν επίσης σε ασκήσεις των ειρηνευτικών δυνάμεων της CSTO «Ανυπότακτη Αδελφότητα-2023», οι οποίες θα διεξαχθούν στην Αρμενία.

Κατά τη διάρκεια των διεθνών ασκήσεων προβλέπεται η εξάσκηση στον κοινό σχεδιασμό, τη διαδικασία αλληλεπίδρασης και τις τακτικές ενέργειες για την εξουδετέρωση παράνομων ένοπλων ομάδων. «Όλοι οι ελιγμοί θα έχουν ειρηνευτικό και αντιτρομοκρατικό προσανατολισμό», πρόσθεσε το υπουργείο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ