Σαουδική Αραβία: Αντίποινα στην Υεμένη μετά την επίθεση των Χούτι σε πετρελαϊκές υποδομές

Η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επιδρομή στην Υεμένη, το Σάββατο (26/03), στο πλαίσιο αντιποίνων μετά την επίθεση των Χούτι σε πετρελαϊκές υποδομές του βασιλείου.

Συγκεκριμένα, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που μάχεται στην Υεμένη, άρχισε στρατιωτική επιχείρηση «για να σταματήσει τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της και να «προστατεύσει τις παγκόσμιες πηγές ενέργειας», όπως μετέδωσαν τα κρατικά σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters.

Ακόμα, ο συνασπισμός υποστήριξε πως στοχεύει να «προστατεύσει τις παγκόσμιες πηγές ενέργειας και να διασφαλίσει τις αλυσίδες εφοδιασμού» και ότι «η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτύχει τους στόχους της». Μάλιστα, κατηγόρησε τους Χούτι πως ευθυγραμμίζονται με το Ιράν οπότε «θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της εχθρικής συμπεριφοράς τους».

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν, νωρίτερα, ότι ο συνασπισμός τόνισε ότι «θα αντιμετωπίσει άμεσα τις πηγές απειλής», ζητώντας από τους αμάχους να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε τοποθεσία ή εγκατάσταση πετρελαίου στη Χοντέιντα, μιας πόλης-λιμάνι της Υεμένης.

Επίσης, κάτοικοι της Σαναά ανέφεραν πως βομβαρδίστηκε το κτήριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της πετρελαϊκής εταιρείας Safer, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Υεμένης.

Από την πλευρά τους, οι Χούτι της Υεμένης δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν, την Παρασκευή (25/03), επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι χτυπήθηκε ο σταθμός διανομής προϊόντων πετρελαίου της Aramco στην Τζέντα, προκαλώντας πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές αποθήκευσης, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ