Σάνα Μάριν χορός: Φινλανδές “ξεσαλώνουν” όπως… η πρωθυπουργός τους

Γυναίκες στη Φινλανδία δημοσιεύουν βίντεο όπου χορεύουν ενώ «ταγκάρουν» την πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν. Εκατοντάδες Φινλανδές δημοσίευσαν σύντομα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία φαίνονται να χορεύουν, για να υποστηρίξουν την πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν, αφότου ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο όταν εμφανίστηκε βίντεο στα οποία χορεύει σε ένα πάρτι σε ιδιωτικό σπίτι και σε ένα κλαμπ με έναν τραγουδιστή.

Τα βίντεο των γυναικών που χορεύουν και διασκεδάζουν με φίλους που δημοσιεύτηκαν με το hashtag «αλληλεγγύη με τη Σάνα» εμφανίστηκαν όταν η πρωθυπουργός αντιμετώπισε κριτική για τη συμπεριφορά της όταν διέρρευσαν δύο βίντεο στα οποία τραγουδά και χορεύει σε ένα πάρτι με φίλους και ένα άλλο σε ιδιωτικό VIP δωμάτιο γνωστού κλαμπ στο Ελσίνκι.

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί ναρκωτικών η Σάνα Μάριν

Οι επικριτές είπαν ότι τα βίντεο εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την προσωπική και πολιτική της κρίση. Οι ισχυρισμοί για λήψη ναρκωτικών στο πάρτι απορρίφθηκαν από την πρωθυπουργό, η οποία είπε ότι έκανε τεστ ναρκωτικών, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί όταν θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς.

Η ίδια υπερασπίστηκε τον εαυτό της λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτε άλλο από το να «χορεύει, να τραγουδά, να αγκαλιάζει τους φίλους μου και να πίνει αλκοόλ». «Ελπίζω ότι το 2022 θα γίνει αποδεκτό ότι ακόμη και εκείνοι που λαμβάνουν αποφάσεις χορεύουν, τραγουδούν και πηγαίνουν σε πάρτι», είπε η 36χρονη Μαρίν. Στο πνεύμα αυτό, εκατοντάδες γυναίκες δημοσίευσαν τα δικά τους βίντεο με χορό και ποτό για να την υποστηρίξουν.

Για διαρροή βίντεο από Ρώσους χάκερ μιλά ειδικός στην κυβερνοασφάλεια

Η Anu Koivunen, καθηγήτρια σπουδών φύλου στο Πανεπιστήμιο Turku της Φινλανδίας, είπε ότι δεν πιστεύει ότι το φύλο ήταν καθοριστικός παράγοντας στον σάλο για το βίντεο που διέρρευσε. Το ίδιο το πάρτι δεν ήταν μεγάλο θέμα, αλλά το γεγονός ότι το βίντεο που διέρρευσε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως λάθος κρίσης από την πρωθυπουργό όσον αφορά τους ανθρώπους με τους οποίους περιέβαλλε τον εαυτό της.

«Ότι δεν συγκρατήθηκε σε μια παρέα όπου δεν μπορεί να εμπιστευτεί όλους όσοι βρίσκονταν στο δωμάτιο», είπε η Koivonen. «Νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή». Ο Petteri Järvinen, ειδικός στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα Iltalehti το Σάββατο, έθεσε την πιθανότητα ότι η Ρωσία είχε χακάρει το τηλέφωνο ή τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης κάποιου που ανήκει στον στενό κύκλο της Φινλανδής πρωθυπουργού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ