Σαλμάν Ρούσντι επίθεση: Σοκάρουν τα στοιχεία από την άγρια απόπειρα δολοφονίας

Σαλμάν Ρούσντι επίθεση: Ο συγγραφέας δέχθηκε πολλαπλά τραύματα από το μαχαίρι,

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται εν ζωή ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι. Ο 75χρονος μαχαιρώθηκε στον λαιμό από έναν άνδρα, λίγο πριν την ομιλία του σε συνέδριο στις ΗΠΑ, ενώ ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκαλ, ο Ρούσντι είναι ζωντανός. To BBC, που επικοινώνησε με γιατρό που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον Ρούσντι, αναφέρει ότι ο συγγραφέας δέχθηκε πολλαπλά τραύματα από το μαχαίρι, ωστόσο δεν χρειάστηκε να του κάνουν ΚΑΡΠΑ καθώς είχε ακόμα σφυγμό. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Ρούσντι δέχθηκε 10-15 μαχαιριές από τον δράστη, μεταξύ των οποίων η μία στον λαιμό.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης

Ο συγγραφέας δεχόταν καιρό απειλές για τη ζωή του, για το βιβλίο «Satanic Verses». Δέχτηκε την επίθεση καθώς ετοιμαζόταν να δώσει διάλεξη στη σκηνή για την εκδήλωση CHQ 2022. Συμμετείχε σε μια συζήτηση σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ ως άσυλο για τους εξόριστους συγγραφείς και άλλους καλλιτέχνες και ως πατρίδα για την ελευθερία της δημιουργικής έκφρασης. Ο συγγραφέας χρίστηκε ιππότης το 2007 στη Βρετανία «για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία» από τον φίλο του Τόνι Μπλερ.

Σε ανακοίνωσε προέβη η αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετά την επίθεση με μαχαίρι στον Σαλμάν Ρούσντι. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στις 12 Αυγούστου 2022, περίπου στις 11 π.μ., ένας άνδρας ύποπτος ανέβηκε στη σκηνή και επιτέθηκε στον Rushdie και σε έναν συνεντευκτή. Ο Rushdie υπέστη ένα τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής. Η κατάστασή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Ο συνεντευκτής υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο κεφάλι. Ένας αστυνομικός της Πολιτείας που είχε οριστεί για την εκδήλωση έθεσε αμέσως υπό κράτηση τον ύποπτο. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Chautauqua συνέδραμε στη σκηνή.»

Η στιγμή που μεταφέρεται στο νοσοκομείο
Ο άντρας που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ