Ρωσία: «Μπαμπά, γύρνα πίσω» – Παιδάκι ξεσπά σε κλάματα την ώρα που ο πατέρας του φεύγει για Ουκρανία (Βίντεο)

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας φέρεται ότι μπορούν να επιστρατεύσουν έως ένα εκατομμύριο προσωπικό για αποστολή στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση του Πούτιν για μερική επιστράτευση εφέδρων.

Αυτο αναφέρει η ανεξάρτητη εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, που κυκλοφορεί στο εξωτερικό και έχει υποκαταστήσει την εφημερίδα Novaya Gazeta – η κυκλοφορία της οποίας έχει απαγορευθεί στην Ρωσία.

Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμη πηγή στην προεδρική διοίκηση, που παραπέμπει στο σημείο 7 του διατάγματος, το οποίο είναι μόνο «για υπηρεσιακή χρήση» και δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο του διατάγματος του Ρώσου προέδρου που ανήγγειλε χθες,

«Άλλαξαν τον αριθμό αρκετές φορές και τελικά κατέληξαν στο ένα εκατομμύριο», δήλωσε η πηγή της στο Κρεμλίνο, αναφερόμενη στο κείμενο του διατάγματος και τον αριθμό των εφέδρων.

Εντωμεταξύ, στη Ρωσία επικρατεί χάος, καθώς οι πολίτες τρέπονται σε μαζική φυγή για να αποφύγουν τη στράτευση. Άλλοι πάλι, επιβιβάζονται στα λεωφορεία για Ουκρανία.

Ένα βίντεο που ραγίζει καρδιές έφερε στη δημοσιότητα η Daily Mail, το οποίο δείχνει μια ομάδα στρατευμένων στην περιοχή Belgorod να οδηγούνται στη στρατιωτική τους θητεία.

Το παιδί του ενός, ακούγεται να κλαίει σπαρακτικά και να φωνάζει: «Μπαμπά, αντίο. Σε παρακαλώ γύρνα πίσω… Μπαμπά;»

Δείτε το βίντεο

Σήμερα, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, διέψευσε ότι η Ρωσία θα καλέσει για επιστράτευση ένα εκατομμύριο άτομα, χαρακτηρίζοντας την αναφορά της NovayaGazeta.Europe «ένα ψέμα».

Χθες 21 Σεπτεμβρίου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ισχυρίστηκε ότι η παράγραφος αυτή υποδεικνύει τον αριθμό των εφέδρων οι οποίοι μπορούν να κληθούν στο στρατό. Τόνισε ότι αφορά μόνο πληροφορίες σχετικά με τους 300.000 στρατεύσιμους που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Σεργκέι Κοζουγκέτοβιτς Σοϊγκού στην συνέντευξη του είπε : «300 χιλιάδες άνθρωποι». Γίνεται λόγος εκεί για έως 300 χιλιάδες άτομα», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε δηλώσει χθες Τετάρτη ότι θα κληθούν περίπου 300.000 έφεδροι και ότι θα έχουν ειδικότητες και πολεμική εμπειρία, αν και στο διάταγμα δεν υπήρχε αριθμός όπως δημοσιεύθηκε σε επίσημους ιστότοπους.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία έχει συνολικά 25 εκατομμύρια εφέδρους στη διάθεσή της. Όλοι οι Ρώσοι άνδρες υποχρεούνται να υπηρετήσουν ένα χρόνο στρατιωτική θητεία μεταξύ 18 και 27 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ