Ρωσία: Εκρήξεις στην πόλη Μπελγκορόντ – Τουλάχιστον 3 νεκροί (Βίντεο)

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες κτήρια υπέστησαν ζημιές στην πόλη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, ύστερα από αναφορές για πολλές εκρήξεις, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (03/07).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, τουλάχιστον 11 πολυκατοικίες και 39 ιδιωτικές κατοικίες υπέστησαν ζημιές, εκ των οποίων οι πέντε καταστράφηκαν, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ με μήνυμά του στο Telegram. Ο Γκλάντκοφ ανέφερε, νωρίτερα, ότι το «περιστατικό» διερευνάται, προσθέτοντας: «Κατά πάσα πιθανότητα, το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε».

Μάλιστα, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο νοσηλεύτηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός 10χρονου αγοριού, όπως δήλωσε ο Γκλάντκοφ. Βέβαια, δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την Ουκρανία στις αναφορές. Το Μπέλγκοροντ, μια πόλη σχεδόν 400.000 κατοίκων περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία, είναι το διοικητικό κέντρο της ομώνυμης περιοχής.

Από τότε που η Ρωσία άρχισε την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου, υπήρξαν πολυάριθμες αναφορές για επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ και σε άλλες περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, με τη Μόσχα να κατηγορεί το Κίεβο ότι πραγματοποιεί τα πλήγματα.

Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις προηγούμενες επιθέσεις, αλλά έχει περιγράψει τα περιστατικά ως εκδίκηση και «κάρμα» για την εισβολή της Ρωσίας. Επισημαίνεται ότι η Μόσχα αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για τον αφοπλισμό της χώρας αυτής και την προστασία της από τους φασίστες. Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της στη Δύση υποστηρίζουν ότι ο φασιστικός ισχυρισμός είναι αβάσιμος και ο πόλεμος είναι μια απρόκλητη επιθετική πράξη.

Δείτε σχετικά βίντεο

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ